samen zijn ze Leraar van het Jaar 2019 | co-teaching in het Atheneum Schoten

 

De laureaten zijn Bert Ameloot, Kristof De Bruyn, Marijke Callens en Machteld Meyen van het GO! Atheneum Schoten (klas 1B van het secundair). Ze werden gekozen uit bijna 2 500 genomineerde teams. Vandaag reikte het onderwijsmagazine Klasse deze symbolische prijs uit. Aldus HLN.

Radio 1 liet onderzoekster Charlotte Struyve van de KU Leuven over co-teaching aan het woord. Wat co-teaching een sterke onderwijsvorm maakt, is niet alleen de nauwe samenwerking van duo’s, trio’s, … een team leraren dat elkaar heel goed leert kennen en elkaar versterkt in expertise en aanpak, maar ook dat ze elkaar bijstaan in de klas. Dat deze manier van werken veel tijd en grote inspanningen vergt, spreekt voor zich. Samen maakt de individuele leraar sterk. Charlotte Struyve vindt co-teaching ook aangewezen voor startende leraren.

Noot. De winnaars van de Koningin Paolaprijs voor het Onderwijs 2019 ontbreken nog op TSM hier. De excellerende leraren die in mei hun prijs uit handen van koningin Paola mochten ontvangen, wil ik hier binnenkort ook nog ‘in de etalage zetten’. Dat past. Wie A zegt (de Leraar van het Jaar 2019 van Klasse), moet ook B zeggen (de negen laureaten van de koninklijke prijs).

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.