Bart Moeyaert voor bpost lang na Hugo Claus voor Franse kaas

Zou ns moeten nakijken of de beroemde reclamespot met Hugo Claus ergens gedigitaliseerd rondgaat… Ik heb hem nog op een oude videoband. Ergens. Spek naar mijnen bek, die chocoladepudding, FRanse kaas archiefbeelden op het kanaal van Bart Moeyaert. Nog altijd into ‘mediatisering van de literatuur’, ja. Sinds vorige eeuw al. Echt waar. En straks wil ik mijn tanden gretig in de biografie van Herman Brusselmans zetten,  Eindelijk. Grrrrrr et ig naar de wetenschappelijke beschrijving van zijn imago.

Zijn we niet allen Brusselmannetjes, tiens! En Moeyaerts!? En Hemmerechtsen, Lanoyes… Ja, dit waren de namen in de Vlaamse top 5 die ik vorige eeuw met mijn leerlingen van het middelbaar op het groene schoolbord verzamelde. En we Claus’ reclamespot bekeken en bespraken. En Moeyaert min of meer stalkten vele Boekenbeurzen lang, op foto- en handtekeningenjacht. En hem naar de klas haalden.

In adoratie. Leesbevorderende vormen van idolatrie.

… En om van hem te leren schrijven. Op weg naar eeuwige roem. In de krijttijd nog. Een hele tijd voor de digitalisering de wijde wereld transformeerde in ons dorp. Evidence? Ergens heb ik daar nog foto’s, correspondentie, een oude videoband van. Archiefstukken.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.