de sunny side van language learning #Nederlands #besteleraar

Dit is een update over de verkiezing van Beste leraar Nederlands van Nederland en Vlaanderen – vandaag laatste dag om te stemmen! Tot 18.00 uur, doet de Vlaamse Radio 1 zijn duit in het zakje. Voor wie nieuwsgierig is naar de filmpjes van de dames genomineerden: follow drrrringend de links naar Tamara Stojákovic en Didy Pijpker, het is al laat.

Stem gauw nog massaal Vlaams, roept de radio op: de Nederlanders moeten maar op de Nederlanders stemmen. Stem alternatief: op de leraar voor wie Nederlands niet de moedertaal is, die OKAN-klas volgde. Zo zetten traditionele media haar in de zon: ook zij kan beste leraar worden. Een rolmodel. Dat getuigt ook een van haar leerlingen: ze heeft een andere afkomst, ze heeft een hele weg afgelegd. Chapeau, dat dwingt bewondering af.

Dit moet me nog ff van het hart. Een Vlaams radio-interview met een van de kandidaten stak van wal met een vraag overrrrr … trommgeroffffelll … -d of -t. De reductie van de leraar Nederlands tot spellingbeoefenaar blijft in de 21e eeuw bijzonder taai. Tja, de openbare omroep doet ook maar zijn gewone werk he. En nog: clichés over boekencultuur en vakantiedagen … As usual. Onderweg naar de poll zag ik as usual ook zurig getouwtrek van linksig naar rechtsig en vice versa. Teveel wit. Teveel zwart. Teveel hoofddeksels. Te weinig hoofddeksels. Gewoon bagger op de kap van de Beste leraar Nederlands …

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op de sunny side van language learning #Nederlands #besteleraar

  1. annaberg zegt:

    Van die clichés word ik moe …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.