Henri-Floris Jespers (1944 – 2017) | ‘esthetische balling in de blitse maatschappij’

Gisteren in de namiddag vernam ik het overlijden van Henri-Floris Jespers van de Vlaamse dichteres Renée Van Hekken. Zou hij op het Schoonselhof begraven worden? Zou Henri dat wel gewild hebben? Neen, zoals Renée hem gekend heeft. Wie zou er nu voor de poezen zorgen?

Mijn eerste ontmoetingen met Henri-Floris Jespers moeten van de jaren 1970 dateren. In de VECU in de Moriaanstraat in Antwerpen. Alwaar ook Hugues Pernath, Hugo Schiltz, Luc Van der Kelen, e.a. uit de wereld van kunst en cultuur. Op school nodigden we hem meermaals uit voor literaire lezingen met de Pink Poets tijdens de ‘culturele week’, toentertijd onder de noemer Vlaamse schrijvers spreken.

Cultuur op het toenmalige Bisschoppelijk Lyceum Mater Dei in Merksem, jaren 1970, programmaboekje Vlaamse schrijvers spreken, september 197?. Het was traditie om de schrijvers om een foto, tekst, handtekening te vragen, ter voorbereidende info voor de leerlingen (secundair onderwijs). Op de foto links Hugues C. Pernath en rechts H.-F. Jespers.

– Zie ook de herpublicatie van het laatste Knack-interview met pink poet Henri-Floris Jespers door huiscriticus Frank Hellemans. Het dateert van 2009. Sindsdien is H.-F. Jespers wel nog jarenlang actief gebleven. Ook op zijn beroemde blog, CDR-Mededelingen. Altijd een onmisbare bron van informatie.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.