a frobscottle hurray | Connie Palmen wint | Jij zegt het @DeInktaap 2017

Nieuws van 15 maart 2017, deSingel Antwerpen: Palmen wint Inktaap 2017! Daarom deze herblog: just a frobscottle hurray en evidence voor een literaire én zusterlijke liefde forever. Hoe het voor Chris & mij & generaties juryleden van de nu gevestigde literaire jongerenprijs allemaal begon … Lees het diepe verleden: van hier naar daar:

The Sausage Machine

Spelletje wichelarij? Oefening in de sterren kijken? Toeval zetje geven? Toekomst lezen? Lezen? Ja, jij zegt het. Wie schrijft beter dan Connie Palmen? Wie heeft meer en beter te vertellen? Zoveel waardevols over taal, literatuur, de man / de vrouw, het leven / de dood, de liefde, de macht, het toeval, het verlangen / het gemis, het succes, de roman. Zoals zij is er geen ene schrijver. Daarom won ze de Libris Literatuur Prijs met Jij zegt het: een schitterende roman over misschien wel het beroemdste liefdespaar uit de moderne literatuur, de Britse dichter Ted Hughes en de Amerikaanse dichteres Sylvia Plath die op 11 februari 1963 zelfmoord pleegde.

Het is duidelijk dat Palmen is gefascineerd door het genre van de biografie, dat ze er door wordt verlokt, maar er ook het gevaar van ziet. ‘Ik vond mijn gestolen leven terug in de boeken,’ laat zij Hughes zeggen, ‘zag mijn liefde, huwelijk, gevoelens, gedachten en handelingen…

View original post 314 woorden meer

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op a frobscottle hurray | Connie Palmen wint | Jij zegt het @DeInktaap 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.