goudmijn, schatkist: schrijverskabinet.nl

schermopname-23

Schrijverskabinet.nl is ontwikkeld om op een toegankelijke manier de Nederlandse literaire cultuur van de vroegmoderne tijd voor het voetlicht te brengen. De website is ingericht rondom een achttiende-eeuwse verzameling auteursportretten: het Panpoëticon Batavûm. Naast een geschiedenis van deze collectie, presenteert schrijverskabinet.nl een overzicht van de dichters en dichteressen van wie het portret in de verzameling was opgenomen.

Uit de sectie Colofon & Verantwoording op Schrijverskabinet.nl. (vetjes van TSM)

Lees ook op Neerlandistiek.nl (waaranders): Lancering www.schrijverskabinet.nl en oproep voor bijdragen door Lieke van Deinsen en Ton van Strien.

Via nieuws bij het daggedicht van Laurens Jz Coster (wieanders), 19 oktober 2016, geboortedag van mijn moedertje†.

Voor de blogtitel heb ik nog getwijfeld tussen goudmijn of schatkist. Het werd en. Schatkist hoor ik mijn kleinkinderen veel gebruiken: vorige week toen we de piratenpuzzel nog eens bijeenlegden en nadien bij Verhage bij zo’n junior meal, ja. Of gisteren nog bij Temple Run 2. Gewoon kapotmooi, die site. (Kapot- als versterker, dat heb ik ook van de jonge taalgebruikers in mijn directe omgeving, ja.)

Wat me bij het allereerste geklik is opgevallen: de geleerde vrouwen in het panpoëticon, de mooie rij ‘geleerden’ die alweer een stuk literatuur- en cultuurgeschiedenis toegankelijk maken, het geweldige webdesign.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.