meer schrijver dan ze zich ooit gevoeld heeft – Hagar Peeters, ontroerd – #Fintro #Literatuurprijs voor debuutroman Malva

fintrolitprijs16Een boek dat enkel kon geschreven worden door een dichter en dochter (juryvoorzitter Kathleen Cools). Ze voelt zich meer schrijver dan ze zich ooit gevoeld heeft: Hagar Peeters! Haar debuutroman Malva geeft een stem aan het gehandicapte dochtertje van Pablo Neruda dat door haar vader verstoten werd en op achtjarige leeftijd stierf.

Met De onderwaterzwemmer won P. F. Thomése de prijs van de 100-lezersjury, een bankpas en een exclusieve Mont Blanc. Hagar Peeters kreeg een veel grotere bankpas en een 3D-geprint kunstwerk. In Fintro-blauw.

Fintro Literatuurprijs 2016

Hagar Peeters! Had ik het niet gedacht! Wilde vorige week haar gedicht over taal nog opzoeken en hier publiceren: mijn allereerste kennismaking met de dichteres. Komt komt nog.

– Update (verdieping!). De prijs gevolgd door de Malva-recensie van Carl De Strycker: één adres, Ons Erfdeel! Alles over een nauwelijks verholen sleutelroman.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op meer schrijver dan ze zich ooit gevoeld heeft – Hagar Peeters, ontroerd – #Fintro #Literatuurprijs voor debuutroman Malva

  1. Blauwkruikje zegt:

    Hagar Peeters ‘Malva’ en Connie Palmens ‘Jij zegt het’ liggen bovenaan op de leesstapel. Karl Ove Knausgårds ‘Vrouw’ houdt me eerst nog even in de ban. 😉 De presentatie bij de uitreiking van de Fintro Literatuurprijs 2016 viel deze keer een beetje tegen, vond ik. Jammer. 😦

    • janien zegt:

      Je zegt het: de prijsuitreiking was niet te doen! Plaatsvervangende schaamte voor grote auteurs én lezersjury. Sooo boring, zo goedkoop (in alle betekenissen van het woord) als een tv-report over een literaire prijs maar kan zijn. Helemaal in de lijn van het totale afglijden van zender één richting – tja, moet er nog een plaatje bij?! Verlos ons van die vorm van zeer kortstondige zgn. ‘boekenpret’. Een aanfluiting van lezend Vlaanderen en Nederland e.a. En dan wil ik me niet opdringen als betweter ofzo. Ik ben maar een gewone zappende kijker met een brede belangstelling en veel liefde voor taal & literatuur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.