nieuwste lichting schrijvers / schrijfsters

Debutanten op vijf landelijke podia

Acht debutanten presenteren hun werk op vijf landelijke podia. Neske Beks (De Kleenex Kronieken, De Harmonie), Frank Gunning (Meisje van glas, Querido), Bregje Hofstede (De hemel boven Parijs, Cossee), Emily Kocken (Witte vlag, Querido), Nina Polak (We zullen niet te pletter slaan, Prometheus), Eva Vriend (Het nieuwe land, Balans), Niña Weijers (De consequenties, Atlas Contact), en Olivier Willemsen (Morgen komt Liesbeth, De Harmonie) treden samen en solo op tijdens meer dan 13 avonden.

De aftrap is op 7 november tijdens festival Het Grote Gebeuren in Groningen. Nieuw is dat alle acht debutanten zijn uitgenodigd. Ook nieuw is dat Wintertuin en het Letterenfonds samen Club Debuut beginnen, de leesclub die zich richt op debuten. Tijdens de literaire nachtclubs van Het Literatuurhuis in Utrecht presenteren de schrijvers hun werk op verschillende podia. Van februari tot en met juni 2016 organiseert Shut Up & Write! met de debutanten in Amsterdam schrijfsessies voor aspirant-schrijvers. En Literatour brengt jongeren en debutanten met elkaar in gesprek.

De acht geselecteerde debutanten ontvingen eerder dit jaar een startersbeurs van het Nederlands Letterenfonds waarmee ze aan een tweede literair boek kunnen werken.

Uit het persbericht van het Nederlands Letterenfonds, Amsterdam, 23 september 2015.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.