tot 20.00 uur op school

Vlaams onderwijsnieuws vanmorgen. De balans tussen gezin en werk, het is een oud zeer. Ouders hebben geen tijd meer om hun kinderen zelf op te voeden, klonk de schooldirecteur. Het is me een georganiseer en dikwijls ook een gereken voor moeders en vaders in de ratrace, ja. Maar er komen andere (betere?) tijden. Het Sint-Gummaruscollege van Lier richt in 2015-2016 een’semi-internaat’in: zeg binnenschoolse opvang tot 2o.oo uur.

In woorden van mn kleindochtertje van net vijf, waar ze het onderscheid maakt tussen een lange en een korte dag op school: een extralange dag. Voor middelbare scholieren welteverstaan. Alles erop en eraan, dat spreekt. Tot in de avond een kinderzorg minder – voor wie het kan betalen?

Gaat de school beter, soepel en naadloos aansluiten bij hoe de wereld eigenlijk nog altijd wel draait? Door de band nog altijd superprestatiegericht, je kunt het betreuren, maar. Met nieuwe ‘openingsuren’ kan ze haar roeping, expertise en infrastructuur nog beter beleven, aanspreken en laten ‘renderen’. Dan denk ik aan Koen Raes vele jaren geleden: over het grote belang van de aloude speelplaats (recreatieruimte) als veilige haven. Bij uitbreiding: dat de school thuisvervangend warm mag zijn.Soort van nest.

Avondupdate met correctie

tot 20.00 uur geldt voor de plannen voor 2016-2017 van Sint-Gummarus Lier. Voor dit schooljaar biedt de school semi-internaat tot 18.00 uur in de vorm van studiebegeleiding en ontspanning. De school ziet zichzelf hierin als een bondgenoot van de ouders. De Gezinsbond reageert positief en wil het initiatief opvolgen en mee evalueren: er zijn inderdaad weinig voorzieningen voor de doelgroep. Vader, pedagoog en onderwijsgoeroe Pedro De Bruyckere heeft zijn bedenkingen. Hoe zullen de jongeren reageren op dit nieuwe nablijven?

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.