Trying on Apple Watch. Op mn verlanglijstje, zo’n Apple’tje van de toekomst. Maar dan wel eentje met flashy bandje. Wat ik eigenlijk nog veel leuker vond dan de Apple-foto van Matt on Not-Wordpress? De automatisch toegevoegde verwijzing of beter de verleiding naar de related posts met Apple:
Apple tart – Apple galette – Open Apple Pie.
What’s in a name. Vergeef me de boutade … Tot zover computerlinguïstisch uitglijden over appelverschillen.
Appelgebakinspiratie! Middenin de Hoogstratense topaardbeitijd was een appeltaart vorige week een alternatief – je moet er vroeg bij zijn óf ze zijn uitverkocht óf de bakjes in de market zijn half geplunderd. – Mamamia, l’embarras du choix: wat zou het worden uit de topreceptenlijst van mijn moedertje – alles uit liefde elke zondag gemaakt? Categorie appel: de Apfelkuchen sehr fein, de Limburgse knuddelkesvlaai met appel, de Franse appeltaart of de tarte tatin? Die laatste is de moeilijkste, wist ik, voelde me uitgedaagd … maar vond net dat recept niet snel terug. Net dát geërfde geheim niet.
Dan maar wat uit het hoofd geëxperimenteerd. Nu, de aanblik van de gekarameliseerde suiker op de appeltjes vonden de kleinkinderen niet direct ‘smakelijk’. Beloofd: de aardbeitaart van brokkeldeeg, nog een succesnummer van mijn moedertje, komt zo. Met slagroom voor de liefhebbers. Oeps, ook nog beloofd: de fruittaart-van-Mater-Dei, een superrecept van Mia Willekens, mn oud-lerares op de middelbare school, en oud-collega, een succesnummer bij de zondagse koffie thuis vroeger. Echt, haar fruittaart uit de vorige eeuw slaat die van topbanketbakkerchefs vandaag!