So You Think You Can Think Apple

Trying on Apple Watch. Op mn verlanglijstje, zo’n Apple’tje van de toekomst. Maar dan wel eentje met flashy bandje. Wat ik eigenlijk nog veel leuker vond dan de Apple-foto van Matt on Not-Wordpress? De automatisch toegevoegde verwijzing of beter de verleiding naar de related posts met Apple:

appletartenz.15

Apple tartApple galette  – Open Apple Pie.

What’s in a name. Vergeef me de boutade … Tot zover computerlinguïstisch uitglijden over appelverschillen.

Appelgebakinspiratie! Middenin de Hoogstratense topaardbeitijd was een appeltaart vorige week een alternatief – je moet er vroeg bij zijn óf ze zijn uitverkocht óf de bakjes in de market zijn half geplunderd. – Mamamia, l’embarras du choix: wat zou het worden uit de topreceptenlijst van mijn moedertje – alles uit liefde elke zondag gemaakt? Categorie appel: de Apfelkuchen sehr fein, de Limburgse knuddelkesvlaai met appel, de Franse appeltaart of de tarte tatin? Die laatste is de moeilijkste, wist ik, voelde me uitgedaagd … maar vond net dat recept niet snel terug. Net dát geërfde geheim niet.

Dan maar wat uit het hoofd geëxperimenteerd. Nu, de aanblik van de gekarameliseerde suiker op de appeltjes vonden de kleinkinderen niet direct ‘smakelijk’. Beloofd: de aardbeitaart van brokkeldeeg, nog een succesnummer van mijn moedertje, komt zo. Met slagroom voor de liefhebbers. Oeps, ook nog beloofd: de fruittaart-van-Mater-Dei, een superrecept van Mia Willekens, mn oud-lerares op de middelbare school, en oud-collega, een succesnummer bij de zondagse koffie thuis vroeger. Echt, haar fruittaart uit de vorige eeuw slaat die van topbanketbakkerchefs vandaag!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.