bim bam beieren de klokken

… leggen eieren. Ja toch! Nee toch?

2-3-2015 feb-mrt 206

Vrolijk Pasen!! #omafotografie 25-02-2015

Pasen 2015 tussen klokken en haas. Paasklokken, mn eerste kleinzoon (10) weet er alles van: ze strooien eieren uit in België, Frankrijk en Nederlands Limburg. Vorige week nog heeft hij paasklokken in de klas opgezocht op Wikipedia. Hoewel. Mn kleindochtertje meende gistermorgen thuis op het terras (VL) de sporen van de paashaas te hebben gezien! 😉 Grens-VL-NL-overschrijdende cultuur. Of beter: internationalisering / globalisering van de paashaas.

Toch nog even terug naar school met mn derde kleinzoon (bijna 6) die na de paasviering & het paasfeestje op weg van school naar huis met vriendinnetje Nour een lied aanheft: De grote steen was weggerold, en Jezus was er niet meer. … De scipelen, zongen ze. Voorzichtig heb ik hen nadien nog gevraagd of het niet de discipelen waren … Wonderful.

En leuk toch dat er ook YouTube is. Om die mooie kinderzang niet te vergeten,  bewaar ik het filmpje. (Om niet te vergeten, oma, snel: hiermee citeer ik mn kleindochtertje (4) die momenteel vanalles wil vastleggen op foto of film.)

Pasen zoals feestelijk gevierd én diep beleefd op school. De juf huilde: dat had grote indruk gemaakt op mn kleinzoon van tien – ’s avonds heeft hij me Via Dolorosa laten beluisteren op zn iPad, na het intieme moment op school n stil intiem familiemoment:

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.