Polis gehoord, Harold gedacht | uitgeefnieuws van de dag

Luisterend naar het radionieuws vanmiddag over Uitgeverij Polis. Belletje ging rinkelen, het klopte, Polis is van Harold Polis die tot voor kort De Bezige Bij Antwerpen leidde. Zijn nieuwe Vlaamse uitgeverij is een uitgeefunit binnen Uitgeverij Pelckmans. Frank Hellemans op Knack:

De eerste titels van uitgeverij Polis zullen dit najaar reeds verschijnen. Voor 2016 streeft uitgeverij Polis naar een productie van ongeveer 40 titels op het gebied van oorspronkelijke Nederlandstalige literatuur, maar ook vertalingen en non-fictie zullen van de partij zijn. Zelfs poëzie sluit Polis tegenover Knack niet uit: “Mijn hart klopt voor de literatuur dus geen enkel literair genre wordt uitgesloten. Maar ik heb ook altijd een boontje gehad voor reflectie en dus voor cultuurgeschiedenis en filosofie.”

Geloofwaardigheid en vertrouwen

Polis koos voor Pelckmans als moederbedrijf omdat hij na ervaringen als uitgever bij grote concerns als PCM en WPG de tijd gekomen acht voor kleinere, meer wendbare uitgeefhuizen. Pelckmans is een onafhankelijke Vlaamse uitgever met een grote traditie waarin Polis eindelijk zijn ding hoopt te kunnen doen: “De tijd van de grote concerns is voorbij. Geloofwaardigheid en vertrouwen uitstralen is essentieel voor een kwaliteitsuitgeverij. Ik denk dat dit met uitgeverij Polis binnen de onafhankelijke uitgeverij Pelckmans moet lukken.”

Ondertussen blogde Chrétien Breukers het Vlaamse nieuws onder de kop Harold Polis wordt geen CEO van de voetbalbond, maar opnieuw uitgever. En onlangs nog legde ik blij boekennieuws uit de mond van Polis vast in een blogje: Harold Polis heeft hem in de pocket | de nieuwe Harper Lee. En ziedaar! Ook Ann De Craemer wil bij Polis zijn:

In een vorig leven heb ik ooit nog eventjes in nzelfde namenrijtje gestaan met de Harold Polis van het nieuwe Polis. Wedden dat geen haar op zijn hoofd dat weet. Evidence uit de  oude tijd:6-3-2015 018

PS Bij de foto (Lies Willaert) van Harold Polis in Knack leunend op de stofzuigerslang: die kamerplanten! De aspidistra, de sanseveria geel omrand tot de uitgebloeide orchidee (?): heb ik warempel krek dezelfde – en die rechtse wordt ook hier @home bijeengehouden met een lintje, wel geen blauw. Hoe krijg je die weer in bloei??

PS 2 Meer boekennieuws van de dag: straks is het Boekenbal! En Sofie zal er ook zijn! Popelend. In zwart, met gouden schoentjes. Of ik dit wel mocht verklappen?!

Update uitgeefnieuws, 10 maart 2015

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.