ongeschminkt

vuilvelcover15

vuilvellino15

Nieuw boek van moeder & zoon! Vuil vel van Marita de Sterck met lino’s van Jonas Thys. Uit oude handschriften, archieven en vergeten collecties selecteerde Marita de Sterck 40 gedurfde Vlaamse volkssprookjes. Ongeschminkte verhalen. Met 40 prenten van Jonas Thys. Om te vertellen of voor te lezen. Op 15 februari 2015 in de rekken.

Op de Facebookpage van Vuil vel dankt Marita

de specialisten die zo genereus tijd hebben vrijgemaakt om te adviseren: Marcel van den Berg, die de bundel ‘Volksverhalen uit Antwerpen’ samenstelde en het fonds De Meyer-De Cock inventariseerde; Eric Hulsens, auteur van ‘Waarom lusten kinderen nog reuzen?’, die waardevolle tips bij de selectie en uitwerking gaf; Harlinda Lox, die met onder meer ‘Flämische Märchen’ in de gerenommeerde reeks ‘Märchen der Weltliteratur’ onze Vlaamse volkssprookjes gedocumenteerd en voor internationaal onderzoek toegankelijk gemaakt heeft; Theo Meder, onderzoeker orale cultuur bij het Meertens Instituut en bezieler van de Nederlandse Volksverhalenbank; Leen van Dijck, directeur van het Letterenhuis in Antwerpen, het grootste letterkundige archief van Vlaanderen en haar medewerkers Jan Robert, Marc Somers, Jan Stuyck en Johan Vanhecke; An Renard, directeur van Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience,waarin meer dan vijf eeuwen Vlaamse cultuurgeschiedenis is opgeslagen.

leeswijzers15PS
Just another memory. In een vorig leven in de vorige eeuw had ik het geluk van onder leiding van Marita de Sterck en Mark van Bavel mee te kunnen werken aan Leeswijzer 14 – 16 jaar en Leeswijzer 16 – 18 jaar binnen de leesgroep UFSIA / IDEA / CVD. Zeg lezen voor de lijst in Vlaanderen, een kwarteeuw voor Theo Witte de leesniveaus voor de 21e eeuw vastlegde.

Afbeeldingen: Vuil vel zoals op zijn FB-pagina.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.