kerstmenu 2014 | mix van sneeuwwit (m) en rood (v)

sneeuwwit van Jeroen

buche14

De sneeuwwitte bûche uit het kerstmenu 2014 – de kerststronk voor die Nederlander die het Nederlands van de Vlaamse supersterren-tv-chef Jeroen Meus niet zou verstaan – is niet met abrikoos maar met mango-o-o en witte chocolade!

Meer vernieuwend wit voorafgaand aan de witte zoete zonde boven? …

De witloofroomsoep met witte vis en rivierkreeftjes!

witloofroomsoep14

Meer kerstmenu 2014, alles puur Jeroen:

gerookte zalm met zure room ‘tartaar’ en bladerdeeggebak, een traditional als koud voorgerecht. Ook klassiek:

kerstgehaktbrood, knolselderpuree, en kool met spekjes.

Drie hapjes! Kerstrillettes op brood, kroepoek met Noordzeegarnaal en oesters ‘bloody mary’.

kerstrood van Pascale

Pascaletomaatfeta14

De kerk in het midden m/v deze Kerst … met het rode accent in het kleurenpalet van Pascale Naessens. Of zij of hij, Jeroen Meus, nu de meeste boeken heeft verkocht in 2014 laat ik hier helemaal in het midden van de marketingmachines. Geen geruzie, culinaire kerstvrede in Vlaanderen! En nu boter of beter olijfolie (Pascale beveelt haar eigen merk aan, dat spreekt) bij de vis of beter de

in (kerst)sterren versneden tomaten met zwart van olijven, wit van feta en pijnboompitten, en groen van bladpeterselie. Een vegetarische interpretatie van de klassieke gevulde tomaat. En meer met rood van de site van Pascale versgeplukt:

pascale14

fruitsalade met kokosmelk en zaden

vis met kruiden, kokosmelk en limoen en tomaatjes

trostomaatjes met spek in de oven

gebakken perziken met aardbeien en rozemarijn

Ik eindig in wit op rood en meer kleuren met het roodbaarshaasje op een bedje van ratatouille. Wel vervang ik de roodbaars door kabeljauw, en voeg ik n oranje paprika en tijm, en op het einde wat limoenzeste toe.

(Te dresseren op een keramieken schaal merk Pascale allemaal helemaal Serax. Het gerecht oogt uiteraard het mooist op en smaakt het lekkerst aan de ovale eiken tafel ontworpen door Pascale. Ziet u ze ook, overal sterretjes … dollartekens in de ogen. Het spijt me maar ik moest plots aan een oude Brusselmans denken. Ach, sterrenkoks zijn ook maar kinderen van hun hyperkapitalistische tijd. Ik wil hen geenszins het licht in de ogen niet gunnen. Zeker niet in een tijd van het jaar die speciaal de vrede claimt. En o ik laat me ook wel graag meesleuren in de molen van trends & hypes: inspiratie, inspiratie. Wat zullen we eten met de Kerst? Het menu is al dagenlang onderhevig aan aanpassing & verandering. Langzaamaan komt het op punt, budget- en timemangement. Oeps, zure room mag ik niet vergeten op het boodschappenlijstje te)

#blogyourview – aan de snelle ratatouille in mn keuken, zomerkleurtjes 2014:

22-08-2014 tot 06-12-2014 568

n Update – Jeroen Meus & Pascale Naessens en een spellingkwestie in DM – via sociolinguïst Steven Delarue. Loopt ook een link naar het nationale kerstmenu 2013 van Jeroen met de guacamoledip in zijn vier hapjes voor kerst!

Toch nog n update. Nee toch.

Orgie van consumeren, (aller😉 )beste Dirk Draulans? Zwelgen in luxe? Het zou er met al die lekkernijen alle schijn van kunnen hebben op dit blogje. Schijn bedriegt.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s