WAT ALS | schrijvers en vormgevers samen digitale literatuur maken??

DAN GEBEURT Literatuur op het Scherm!

Literatuurophetscherm14

Literatuur zoals u nooit eerder zag. Grenzen verdwijnen. In:

de interactieve app Dichtbij van Mark Boog en vormgever John van der Wens: ze verkennen de grens tussen poëzie en automatisch gegenereerde data. De gratis app genereert maximaal een gedicht per dag en de gedichten zijn te delen op de social media.

een literaire luisterloop Laatste woord door het Amsterdamse Bos (Udo Prinsen & Pauline Genee). Tijdens de wandeling leiden de vier stemmen van de gratis app je naar een plek waar het verhaal – een bitterzoete familiegeschiedenis over afscheid, straf, gekte, erkenning – tot een verrassend einde komt. De wandelaar bepaalt op kruispunten zelf de richting van zijn route en daarmee ook het perspectief van het verhaal.

de interactieve website Het land binnen de muren worden de verhalen van vijf schrijvers (Carolina Trujillo, Daan Heerma van Voss, Gustaaf Peek, Allard Schröder, Niña Weijers) gebruikt als methode om een nieuw stuk stad, het Marineterrein in Amsterdam, in kaart te brengen. Door middel van een wisselwerking tussen literatuur, fictie en ontwerp van Sjoerd ter Borg & Jorrit Schaap wordt het Marineterrein ontsloten en een alternatief startpunt voor de geplande gebiedsontwikkeling gecreëerd.

een kort filosofisch gedicht Zonder handen van Micha Hamel geschreven voor en over de virtuele wereld van de Oculus Rift. Een 3D-ervaring over het loslaten van lichaam en geest, over de betekenis van denken en voelen. Het gedicht laat je hersenen gymmen. Demian Albers creëerde een surrealistisch vormgegeven Virtual Reality-ervaring waarin grenzen verdwijnen.

Wow, Nederland, wat een mooie zaak, Literatuur op het Scherm!

Gerelateerd

Eerder op deze blog: e-literatuur: poëzie goes mobile | voertaal: Nederlands with some English mixed in | dresscode: smartphone of tablet (met Junaio en Layer)

Mijn eerste ervaring met de Oculus Rift: Wilfred Rubens op Technology Enhanced Learning – met filmpje.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.