oe (i) ! #basisonderwijs #poezieweek15 vol hippe toppe tips (smeltend, tollend hoofd)

poezielessen15oe

Pas ontdekt! Mijn oe van Corly Verlooghen!

Waar? Hier: alles open & bloot!

Hey de juffen & de meesters! kZou t wel weten mr wie ben k: mn forever Paul van Ostaijen staat erin met de sinds 1935 lieve Berceuse nr. 2,  en lievelingen Bart Moeyaert, Judith Herzberg, Aad Meinderts, Herman Gorter, … , … En warempel ook Gil vander Heyden – revisited: ze woonde niet zover van mn school vroeger; hoe dikwijls is ze op die school niet te gast geweest voor auteurslezingen! … En Simon van der Geest herken ik er met Ik ben zo lenig door de warte van verliefdheid, kenjedenke, een gedicht dat ik vorige voorleesweek in de kleuterschool nog voorgelezen heb. Hey the kidz, was zijn jeugdroman Spinder niet ons spannende insectenboek vakantieboek #zomertje2014!

Alles open & bloot dus in voorbereiding op de Poëzieweek 2015 onder het thema Met zingen is de liefde begonnen. De onderwijsbrochures staan vol pittige & prettige didactieken met toegeleverd materiaal en hippe toppe tips, wel & snel: wow, ik zou weten wat te doen. Lekkerrr, beemsterkaas vers gesneden poëziebrood. Die geur alleen al … (Smeltend. Tollend hoofd.)

@JufGaëtane. In alle besscheidenheid … Na de Cézannes en Klimts de Roy Lichtensteins? O, die Kisses!

lichtensteinpoezie15

Als het kriebelt, … moet je zoeken. Ik vind:

roylichtensteinkissII14

Roy Lichtenstein, Kiss II, 1962.  Via. Wie kan de Filmkus van Aad Meinderts in de didactisering van Els Moonen (brochure boven, p. 21-25) nu nog weerstaan? (Smeltend. Tollend hoofd.)

hetrijmtwebpoezieweek15Via schrijver – dichter – blogger – beeldend kunstenaar – zanger – prijzenwinnaar –  voorlezer Ted van Lieshout gaan snelle links naar alle educatieve brochures, ook voor voortgezet / secundair onderwijs. Met vele versjes en liedjes 1984-2014 zit hij zelf met Het rijmt – ook voor grote mensen! in Poëzieweek 2015. Je zou voor minder.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s