in Belgenland ondertussen … op de tot nu heetste herfstdag

… Eerste grote vakbondsactie brengt grote zorgen voor reizigers, schoolkinderen, vaders & moeders met baby’s & peuters in de kinderopvang, werkwilligen, gedetineerden, … en en en … meldt de ochtendmedia. Wat de jongeren, studenten, jeugdverenigingen betreft die vannacht het Anneessensplein in Brussel bezetten: het is hier heel gezellig met een biertje bij een vuurtje.

Ha! Om niet te spreken van het hete wereldwijde nieuws krek op deze dag dat rijkste families en grote bedrijven het grotegeldgeluk zoeken in Paradijs Luxemburg – ook uit het kleine België ja. Alles geheime ‘constructies’: alles perfect legaal. Hoe rijk & slim kun je zijn. Maar ethisch? Ook dié vraag klinkt weer even op …

Oef, de nood nooit zo groot of je beste buurland wenkt met hulp bij besparingsmaatregelen & energieschaarste. Meer eenpansgerechten, jullie Belgen, klonk het in het mooiste Hollandse ‘tussentaals’ in Braakland op Radio 1: één pan op het vuur verbruikt minder dan twee pannen. Zelf drukdruk met Sinterklaas & assist, maakt Nederland zich ook grote zorgen om het Belgische erfgoed! O Nederland, red onze zaak! Eens gidsland, altijd gidsland!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.