Dokter en Dichter #versgeweld @JeugdenPoezie

Dokter en Dichter is een poëziewedstrijd van Vers Geweld, een dochteronderneming van het Vlaamse Jeugd en Poëzie, die loopt tot 1 maart 2015.

dokterdichter14Wie? Studenten en jonge professionals tot en met 30 jaar in de Vlaamse en Brusselse gezondheidszorg (geneeskunde, verpleegkunde, kinesitherapie, psychologie, etc.).

Wat? Maximaal 2 zelfgeschreven gedichten die een duidelijk verband hebben met de gezondheidszorg. De gedichten moeten Nederlandstalig zijn en mogen bestaan uit maximaal 30 regels per gedicht. De gedichten mogen niet in een bundel zijn opgenomen en mogen niet bekroond zijn.

Hoe? Via het Dokter en Dichter wedstrijdformulier.

Via MBM.

Recent nog verscheen in het Nederlandse Meandermagazine een groepsinterview met de drie vaste medewerkers van Jeugd en Poëzie. Rob de Vos legde hen o.a. deze vraag voor:

Stel: je zou degene zijn die voor de Vlaamse overheid moest bepalen of Jeugd en Poëzie subsidie krijgt. Waarom zou je die geven?
Taalvaardigheid gaat verder dan spelling en grammatica. De creatieve kanten van taal raken vaak ondergesneeuwd, terwijl die elementen juist essentieel zijn voor de ontwikkeling van een kind en het functioneren van een volwassenen [sic]. In onze workshops, ateliers en bootcamps leggen we uit dat taalcreatie nuttig is voor veel meer dan het schrijven en lezen van gedichten. De brainstormtechnieken, schrijfopdrachten, inspiratieuitdagingen en voordrachtsoefeningen zijn bijvoorbeeld ook bruikbaar voor het schrijven van een sollicitatiebrief, het geven van een presentatie, het verwoorden van je mening, het uitwerken van een concept of het uitstorten van je hart. Via poëzie kom je in aanraking met kanten van jezelf die je daarvoor misschien helemaal niet kende. “Ik wist helemaal niet dat poëzie zo kon zijn!” en “Ik wist helemaal niet dat ik dit kon!” zijn waarschijnlijk de vaakst gehoorde opmerkingen bij Jeugd en Poëzie. Dat al zijn twee dingen waar ik als Vlaamse overheid in zou willen investeren.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.