digitaal geboren #naarschool

Ik koos deze weergave van een Twitterconversatie tussen een Nederlands (Wilfred Rubens) en een Vlaams expert (Carl Van Keirsbilck) als aanvullend voorbeeld bij de spitante (had u wat anders verwacht) column van taalkundige @fonolog Marc van Oostendorp over de snelle betekenisverandering van digitaal.

Terzijde. Met het nieuwe schooljaar 2014-2015 vlak voor de deur moet ik heel hard de neiging onderdrukken om niet naar #taalbeschouwing te hashtaggen. Die taalcolumn zou ik met must-read voor mn schoolvak Nederlands hebben gemarkeerd en vast didactisch hebben willen verwerken. Zeker weten.

Van mn oude schoolvak gesproken, de nieuwe jaarlijkse conferentie Het Schoolvak Nederlands staat ook voor de deur (Brugge, 14-15 november 2014). Op de sprekerslijst: de illustere Nederlandse taalkundige bovengenoemd met Taal in het nieuws, zeg een analoge lezing! Wie beter dan prof. dr. Marc van Oostendorp kan dat brengen, de man die sinds onheuglijke tijden – eerst elektronisch en nadien digitaal – mijn dag kleurt met (gratis) vers taalnieuws. Alles van de bovenste plank dus. En uiterst prettig aangeboden. Wie zouden we zijn (geweest), (oud-) leraren Nederlands (en andere talen), als hij ons niet levenslang bij de tijd hield!? Holle vaten toch!

Ook n terzijde @Chris kan ik in deze tijd van het jaar maar niet onderdrukken: was literatuur in het nieuws (#leesbevordering #literatuuronderwijs) niet jarenlang onze didactische dada van collega’s Nederlandse taal- en letterkunde en vriendinnen …

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op digitaal geboren #naarschool

  1. Pingback: Neder-L gaat multimedialer met Marc van Oostendorp | zijn eerste vlog @fonolog @jan_stroop | The Sausage Machine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.