de Turingtest

Blogfase 1 Vraag 1. Eugene Goostman en artificiële intelligentie, ik zag de woorden voorbijkomen op Twitter en plaatste de tweet in concept. Welke titel zou ik kiezen: hij bestaat echt, E. G. Of nee. Het werd de Turingtest. Die was nieuw voor me. Bijspijkeren dus, en vastleggen. Bij dezen. Ik wachtte met publiceren. Eerst wilde ik Bart Moeyaert een gelukkige verjaardag wensen. #fanvan Bovendien is hij is altijd zo lief, en dan wil een mens graag iets in retour doen.

Blogfase 2 Vraag 2. Wat is dat wat er in de lucht hangt? Vurige tongen. Moment van ’t jaar, toch. Of is het de geest van @fonolog Marc van Oostendorp die hier met de regelmaat van een klok zijn taalkundige expertise door de ether stuurt? Pas enkele uren geleden hoorde ik hem nog scanderend morsetalen (Germaanse) van mitraillettetalen (Romaanse) scheiden. En waarover had hij het enkele dagen geleden ook alweer? Oja, over de nettere uitspraak van het Nederlands door de Vlamingen.

‘Ben ik soms jouw rekenmachine’? – zijn prikkelende titel in de feeds van Neder-L had ik o.w.v. de eeuwige jeugd van Bart Moeyaert even uitgesteld. Dat moet een stuk van Marc van Oostendorp zijn, had ik nog gedacht. De titel verraadt zijn auteur, toch. #fanvan En aha: zo-even las ik zijn ondertitel. Over wie gaat zijn stuk? Raad. Over Eugene Goostman. Ja dus.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s