‘Vlaanderen maakt de laatste jaren het mooiste drama van de wereld’ – Vlaamse Film Festival @hartlooper_nl @vpro #vff #utrecht

VlaamsefilmF14

Met een frietpak als logo … Naar de Vlaamse speelfilms (en ja, ook de muziek en de talkshows) op het eerste Vlaamse Film Festival VFF in Utrecht (8 t/m 11 mei 2014), daar was ik wel nieuwsgierig naar… Kijk, hoe mooie woorden uit Nederland over Vlaamse filmkunst:

Vlaanderen maakt de laatste jaren het mooiste drama van de wereld. Beeldender, raker, rechter door zee, en actueler dan we hier gewend zijn. De Vlaamse cinema bloeit en dat besef dringt hier maar langzaam door.

Daarom zetten het Louis Hartlooper Complex en de VPRO een festival lang de deur open voor het beste van de Vlaamse film. Om ons te laven aan het schoons en na te gaan hoe het nieuwe Vlaamse filmen het puriteinse Hollandse drama kan bevruchten en inspireren.

Bron: Vlaamse Film Festival.

Ook televisieseries als Het goddelijke monster en Quiz me quick staan op het programma.

Op Vimeo vond ik de trailer van de openingsfilm op het VFF: Violet van Bas Devos. Onlangs nog bekroonde de Berlinale 2014 dit speelfilmdebuut met de Grand Prix of the Generation 14plus International Jury for its abstract exploration of emotions following a tragic death and because of its exquisite sculpture of cinematography, sound and story.

Update oktober 2014

Bas Devos wint met Violet de Knack Focus Jo Röpcke Award 2014 @KnackFocus.

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s