Facebook maakt school – presentatie @thebandb #sm voor CNO Universiteit Antwerpen

Pedro De Bruyckere presenteert:

op dit eigenste moment op de Dag van de (sociale) media van CNO, Universiteit Antwerpen. Of: professionalisering leraren. Open kennisdeling. Thank you. Eyecatchy, enthousiasmerend: daarvoor staat @thebandb, toch.

n namiddagupdate

toegevoegde dagboekgedachte – over grote spelers en kleine gebruikers #socialmedia #sm

Bij slide 16 @thebandb: en ja, steljevoor, deze oma kende Telegram Messenger – leuke herkenning – sinds gister pas, he, toevallig tegengekomen in mijn PLN. Met een kritische notatie erbij: op iPhoneclub.nl (wel ff terug moeten zoeken via history). … En toch mis ik iets in de slides hierboven. De aandacht voor de ‘gewone’ m/v, die van de webstraat, van de crowd in de cloud. Die mee toekijkt op de schouders van grote spelers die via het web de oude media mee veroverd hebben – neem voor de gelegenheid maar @thebandb en een van zijn voorbeelden in de slides, fashionista @sofievalkiers –  en die daardoor nog meer autoriteit verwierven. Terecht, dat betwijfel ik niet. Goede waar prijst zichzelf de hoogte van de grafieken in.

IMHE – in my humble experience – #sm democratiserend en emancipatorisch

Maar er is ook de kleine haast onzichtbare gebruiker van social media die wereldwijd onnoemelijk veel kan leren van en over en in en door alle mogelijke info, content, connecties, conversaties, communicatiestijlen – door te doén, spontaan, vrij, ‘eigen’wijs, naar eigen keuze en mogelijkheden, op eigen ritme, naar eigen godsvrucht en vermogen, nieuwsgierig verkennend en/of zoekend en oppikkend en participerend en delend – snel en wel vnl. via een eigen selectie van kanalen en media.

Ontvankelijkheid is wel een voorwaarde, IMHO: als vanzelf worden kennis en vaardigheden je dan in de schoot geworpen. Meteen ben je via je scherm(en) mee met de stroom van de tijd. Na verloop van tijd openbaren zich verbindingen en patronen, herkenningspunten en evoluties, zonder dat je daar veel moeite voor moet doen. En uitdagingen en aansporingen en mogelijkheden: om zelf ook bij te dragen. Hier en daar, zo nu en dan. Of met de regelmaat van seconden of neem weken. Hobbyistisch of om den brode of ter promotie of ter informatie of om te tonen of te pochen of om de tijd te verdrijven of contact te maken of om grappen te maken of te leren of te babbelen of te plezieren of rond te hangen of of – zo gevarieerd en (geestelijk) rijk, dom of geleerd als we zijn of willen of kunnen. Het liefst respectvol, vredevol.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.