op de analysesofa bij Bart Van Loo #overspel

bartvanloo14

Macht erotiseert

En wie gaf er ook alweer chansoncollege op de Nederlandse televisie (DWDD) – over hoe macht erotiseert n.a.v. van het officiële (handels)bezoek van president François Hollande aan Nederland – zonder première dame. Sinds de Franse president zijn minnares croissants liet bezorgen, en zijn huidige vriendin in het ziekenhuis werd opgenomen, blijft de media op zijn qui-vive. En wie Frans en Frankrijk zegt in de Lage Landen, denkt Bart Van Loo, toch.

Zelf gebruikt Bart Van Loo liever geschiedenislesje gelinkt aan de actualiteit en enkele chansons i.p.v. chansoncollege voor zijn recente optreden in DWDD. Machtig en prachtig! Hoe hij de bedverhalen van Frankrijks hoge heren en beroemde mannen uit heden en verleden van klank en kleur voorziet. Wie beter dan hij zet la douce France helder en humoristisch in haar hemd op de culturele kaart- beter: met welke pit, puf en pef en power, met welk talig talent, met welk meesterschap! Jammer dat ik de video van DWDD van 20 januari op deze blog niet kan embedden: kijk hier of op DeContrabas. Of ga naar bleu.blanc.rouge, de blog van Bart Van Loo.

chansonBelleHist14Pas is ook de theatertournee door Vlaanderen en Nederland begonnen van Chanson, Une Belle Histoire van Bart Van Loo & Eddy et les Vedettes. Hier zien we hem en Eddy aan het werk bij de voorbereiding:

Voorproeven van de belle histoire kan ook in Café Corsari en idd DWDD. Het swingt, he mannen! Iedereen mee uit het dak! Ondertussen is het aftellen (naar 2015?) naar het grote Napoleonboek van Bart Van Loo. Het wordt een doorwrocht geschiedenisboek.

Update Une Belle Histoire: Michiel Leen door de knieën in KnackFlair, brio, showmanship.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.