Jan Hoet in het ziekenhuis

Jan Hoet in het nieuws van de dag – met hartaanval in het ziekenhuis – herinnert me aan een oude post in concept over zijn tentoonstelling in Geel die gisteren afliep – de stad waar hij opgroeide. Wie Geel zegt, denkt pleeggezinsopvang voor psychiatrische patiënten. Die therapie werd geïntroduceerd en in het eigen gezin uitgevoerd door de vader van Jan Hoet die psychiater was. Had ik de wereldberoemde Vlaamse ‘kunstpaus’ niet nog zien staan prijken tussen andere namen van culturele grootheden in het brede programma van Toast Literair van het Davidsfonds (19 januari 2014). (Heb ik toch Pat Donnez in mijn regio moeten missen!)

Middle Gate Geel – de poort naar drie werelden: mythe, psychiatrie, kunst

Volgt een blogconcept over Middle Gate Geel van Jan Hoet d.d. 20 oktober 2013 dat ik in zijn onvoltooide vorm presenteer: mooie en heel interessante video met Jan Hoet die zijn tentoonstelling duidt. Over de plaats van de psychiatrische patiënt in het maatschappijbeeld, over Michel Foucault en het model-Geel, en meer. Vandaag voeg ik een link toe naar de must-read recensie door Ludo Bekkers in Knack: Jan Hoet tussen kunst en psychiatrie.

Jan Hoet op TSM: Archive en recenter.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Jan Hoet in het ziekenhuis

  1. Blauwkruikje zegt:

    Jammer dat ik van deze tentoonstelling zelfs de verlenging gemist heb. Jan Hoet, is en blijft de man van de volledige overgave. Zelfgave zonder enige restrictie.

  2. Pingback: R.I.P. Jan Hoet | België was zeer conservatief, enorm conservatief – en dat moest veranderen – de mensen waren niet met hun tijd bezig … | The Sausage Machine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.