Kan een dessertje heerlijker zijn – die harmonie van smaken en texturen en kleuren: n fris bittertje + n fruitig zuurtje + n smeuïg zoetje + n zoet krokantje (die verkleinwoorden moet ik van Sergio Herman hebben, betrap ik mezelf)
De chef van het huis toverde de glaasjes van genot naar een recept van Jeroen Meus op de zondagse tafel én op FB. Want de wereld mag het gerust weten – ge kunt het nie geloven hoe mooi en lekker dat dat is. Stokvis, ne Haute cuisine, reageerde ik al, niet zonder moederlijke trots.
Kookkunst dus. Vlaamse familietradities in eer hersteld. Wekelijkse ‘puddingdesserten’ van moeders en grootmoeders – met vanillebloem of griesmeel – herdacht en eigentijds voortgezet door kinderen met assistentie van kleinkinderen. Aangevuurd door Jeroen Meus. Strelingen voor oog en tong. Genot van creëren en delen. Is het de liefde niet! De toegewijde zorg voor de zondagelijkse kost voor man en vrouw en kind en meer familie. Applaus voor het griesmeeldessert met agrumes en crumble! Applaus voor Keukenprinses! (Foto MBM)