de griesmeelpap met agrumes en crumble – de glaasjes van genot

griesmeelMBM14

Kan een dessertje heerlijker zijn – die harmonie van smaken en texturen en kleuren: n fris bittertje + n fruitig zuurtje + n smeuïg zoetje + n zoet krokantje (die verkleinwoorden moet ik van Sergio Herman hebben, betrap ik mezelf)

griesmeelpap14

De chef van het huis toverde de glaasjes van genot naar een recept van Jeroen Meus op de zondagse tafel én op FB. Want de wereld mag het gerust weten – ge kunt het nie geloven hoe mooi en lekker dat dat is. Stokvis, ne Haute cuisine, reageerde ik al, niet zonder moederlijke trots.

Kookkunst dus. Vlaamse familietradities in eer hersteld. Wekelijkse ‘puddingdesserten’ van moeders en grootmoeders – met vanillebloem of griesmeel – herdacht en eigentijds voortgezet door kinderen met assistentie van kleinkinderen. Aangevuurd door Jeroen Meus. Strelingen voor oog en tong. Genot van creëren en delen. Is het de liefde niet! De toegewijde zorg voor de zondagelijkse kost voor man en vrouw en kind en meer familie. Applaus voor het griesmeeldessert met agrumes en crumble! Applaus voor Keukenprinses! (Foto MBM)

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s