Heilige Boeken, Heilige Plaatsen – Antwerpen 2014

Antwerpen bereidt een dubbeltentoonstelling voor over de monotheïstische religies. Schepen voor Cultuur Philip Heylen reisde daarvoor naar Vaticaanstad met bisschop Johan Bonny die daar nog gewoond heeft. Op het Sint-Pietersplein ontmoette hij paus Franciscus.

Het MAS heeft in het najaar 2014, samen met de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, een tijdelijke tentoonstelling gepland over de Heilige Boeken, Heilige Plaatsen in de drie grote monotheïstische religies: christendom, jodendom en islam. Het is een cross-culturele tentoonstelling waarin de drie tradities evenveel aandacht krijgen – en het wordt een unieke tentoonstelling, met uitstraling tot ver over de landsgrenzen heen.

In de Erfgoedbibliotheek zullen we voornamelijk Heilige Boeken tonen, in het MAS gaat de aandacht naar Heilige plaatsen: Jeruzalem, Rome, Mekka en Medina, maar even goed Santiago de Compostela of Scherpenheuvel.

In de tentoonstelling zullen prestigieuze en kunsthistorisch belangrijke objecten getoond worden, voornamelijk in bruikleen, uit topmusea in Londen, Parijs, Rome, Genève, Amsterdam, Rotterdam, Leiden, Istanbul en Jeruzalem, maar ook uit de meest vooraanstaande privécollecties van internationale verzamelaars van religieuze kunst.

Bron: Blog Philip Heylen.

Zie ook de Nottebohmlezingen januari-mei 2014 in Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.