Vanaf vanavond de hele week lang in Dagelijkse kost #DagelijkseKerst op Eén het nationale kerstmenu 2013 van de Vlamingen e.a. – volgens Jeroen-mijne-chef-Meus, wie anders? Daar en meteen ook hier in The Sausage Machine heel veel inspiratie voor fijne feestdagen in je keuken:
het nationale kerstmenu van Jeroen
maandag: vier hapjes voor kerst
dinsdag: rundertartaar béarnaise
woensdag: zachte venkelsoep met pladijs en garnalen
donderdag: kalkoenrollade met veenbessen, appel, champignonsaus, witloofsla
vrijdag: soezenkerstboom
Vertaald in een woordenwolk op Jeroens blauwe vichyruitjes heet dat
Wordt volgende week vervolgd met meer feestelijke gerechten van Jeroen – zoals de polognaisekroket voor oudejaarsavond:
maandag 23 december: gevulde zalmbonbon met geitenkaas
kerstavond: kleine wildburgers met veenbessen en appel
kerstdag: een simpele zeevruchtenschotel
tweede kerstdag: visbeignets en een aioli-dip met zeewier
vrijdag 27 december: chorizo-scampi-prikkers met salsa verde
maandag 30 december: hoevekip, aardperenstoemp en schorseneren meunière
oudejaarsavond: Jeroens polognaisekroket
nieuwjaarsdag: soep van vorig jaar
Het moet niet langer zoeken zijn in de overvloed die je keuken overspoelt: het kan eigentijds smakelijk, gezellig ambachtelijk creatief en democratisch beheersbaar met eigen bereidingen volgens Jeroen Meus: alles voor iedereen gratis online toegankelijk. Ik zeg het nu al van tussen de soep en de patatten met een woord van Jeroen – welk ander: zaaalig Nieuwjaar! Maar eerst nog een zaaalige Kerst toegewenst – in glanzende culinaire kerstkleuren, uit eigen keuken!
Aangebreid. Update – nóg dessertinspiratie. Het kan wel niet altijd en allemaal @Jerremeus zijn – trouwens, en dat is betreurenswaardig: hij antwoordt niet online op dringende keukenvragen bij zijn recepten! Nog niet? Of nooit? Jaja, hij is drukdruk in vele keukens, en een fan meer of minder in zijn audience zal ook niet opvallen, zeker. Maar toch. Een zwarte vlek op je vichyruitenblazoen, Jeroen. Een fan laat je niet in de kou, zeker niet in de kortste dagen van het jaar. Dat is wat ik ervan denk.
Enfin. Hier, van over het grote water een inspiring Hawaïaanse Chocolate Macadamia Nut Parfait en een Holiday Snowman Pizza. Wel niet zonder reclame maar daar kijken we niet meer van naar op toch.
Pingback: ‘Ouders, stop met tablets kopen’ – Peter Adriaenssens in een vette krantenkop | The Sausage Machine
Pingback: meer zalm @demorgen – vanaf vandaag dus ook @TheSausageMachine | The Sausage Machine
Pingback: kerstmenu 2014 | mix van sneeuwwit (m) en rood (v) | The Sausage Machine