‘vanbinnen zien we er allemaal uit als gehakt’ – Kira Wuck @Poezieweek

Ook het Nederlands Letterenfonds voert campagne in het kader van de Poëzieweek 2014 die het thema verwondering uitrolt. Onder het motto Boek een dichterwil het fonds bibliotheken, boekhandels e.a. aansporen om zoveel mogelijk dichters te boeken in de periode 1 januari – 5 februari 2014 tegen het speciale poëzieweektarief van Stichting Schrijvers School Samenleving. Of Vlaanderen ook een speciaal tarief voorziet voor de boeking van dichters, vraag ik me meteen af. Eens kijken op de site van het Vlaams Fonds voor de Letteren dat auteurslezingen subsidieert … ?? Chips, niks speciaals te zien, enkel dat er een nieuwe site voor auteurslezingen komt op 7 januari 2014. Soit, terug over naar Nederland.

boekeendichter14 In een downloadbare brochure presenteert het fonds ter kennismaking een selectie van tien dichters, onder wie Kira Wuck uit het filmpje boven, speciaal voor de campagne gemaakt. De andere aangeprezen dichters komen via YouTube alvast ook in The Sausage Machine een gedicht voordragen. Aan poëzie kan ik niet voorbij. En aan zo’n mooie opnames ook niet. Wordt direct vervolgd.

Terzijde. Een dagboeknotitie. Ik koos Kira Wuck als eerste niet alleen omdat haar gedicht uit Finse meisjes verrassend mooi en fris is in zijn eenvoudige looks van alledaagse taal en (geestes)toestand – het klinkt Herman de Coninck, toch – maar ook omdat ik niet anders kan dan aan deze foto te denken bij de uitgelichte versregel in mijn titel boven – zie je wel, de dichter heeft altijd gelijk:

brain structureJPBB13

Bron foto – Discovery new brain structure (by accident): Twitter.

Lees ook (nog) eens Wasdagen van Kira Wuck op Laurens Jz. Coster.

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op ‘vanbinnen zien we er allemaal uit als gehakt’ – Kira Wuck @Poezieweek

  1. Blauwkruikje zegt:

    Leuk, Janien! Helemaal waar wat je over Wucks poëzie schrijft. Ik plaatste het titelgedicht van ‘Finse meisjes’ vorig jaar ook al in een blogje: http://blauwkruikje2.wordpress.com/2013/03/16/finse-meisjes-kira-wuck-van-der-hooght-prijs-2013/. Binnenkort zindert de lucht weer van dichtersklanken en -beelden

  2. Wapiti zegt:

    Laat maar komen, die poëzie! Goed idee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.