“levenslessen”

“Voeg hier je gedachtes toe … ” maant WordPress me bij elke herblog aan. En dat ik daaraan toegeef. Alles is ijdelheid.

Selfie. Oxford Dictionaries’ 2013 Word of the Year. 1. Een selfie realtime in een zelfreflectie hoog in de wolken, voor eeuwig (?) opgehangen in de cloud: ‘passender’ kan niet, toch? (Had ik toch niet in de snelle gids met de dos and don’ts van de selfie zitten snellezen.) 2. ‘Instagram narcissism’?! ‘Entering a minefield of potential disasters’?! Kom nou, gewoon het snelle wegtikken van de tijd in technologie. Helemaal passend in de categorie ‘me, myself and I’, je eeuwig veranderende identiteit. 3. Je reinste zelfportret. Spiegeltje, spiegeltje. Een oeroud verhaal. 4. To myself. Stop blogging. Stop self-branding. It’s time to cook.

Jean Philip De Tender

Het zijn een paar krabbels op een vlucht tussen Genève en Frankfurt, vooraleer ik daar op een vlucht richting Brussel stap. Frankfurt … Is het een toeval dat ik uitgerekend nu David Leavitt’s “The two hotel Francforts” lees ? Het moest een directe vlucht zijn tussen Genève en Brussel maar omdat de piloten van Brussels Airlines staken, heb ik het zekere voor het onzekere genomen en omgeboekt. Lufthansa – ofwel Duitse efficiëntie – overvalt me. Zelfs op een korte vlucht krijg je hier een broodje en een drankje. Een smaakvol biertje of een goed glas wijn. Beter iedereen sowieso iets geven, moeten die Duitsers gedacht hebben, eerder dan dat hele gedoe met portemonnee of kredietkaart. Superefficiëntie, noem ik dat.

Achteraf bleek dat omboeken niet nodig, want die Brusselse piloten hadden hun staking gestaakt. Maar ik zit graag op deze twee vluchten want anders had ik deze “krabbel” offline via Evernote…

View original post 286 woorden meer

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op “levenslessen”

  1. Pingback: selfie = Woord van het Jaar 2013 volgens Van Dale | The Sausage Machine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.