900 pagina’s

Maandagmorgen 5 augustus, zo rond een uur of negen – een intergenerationale

(Beetje verbaasd) Kijk nu, de kaft van dat dikke boek is gekreukt, en er is ook een stukje uit?! Wie …  (Begripvol – het boek is zwaar en valt nogal gemakkelijk uit de kaft als je het met één hand oppakt.) Een beetje opletten in ’t vervolg he, ik wil dit boek wel een beetje mooi houden!

(Zonder opkijken van de iPad die nog 20% heeft, dat heeft de racer al laten weten, en de oplader is jammertejammerte niet mee – oorspitsend, met een tikkel van trots) Dat boek met 639 pagina’s?

Pa‘gina’s, met de nadruk op de tweede lettergreep, zo sprak hij het uit, zijn grootmoeder legt de klemtoon altijd op de eerste: ‘pagina’s. Hij heeft de uitspraak van dat woord dus niet van mij. Sinds een tijdje heeft hij de gewoonte van uit te rekenen hoeveel pagina’s het verhaaltje duurt dat we voorlezen bij het slapengaan – (duidelijk teleurgesteld) O! Maar zes pagina’s! Ik wil een ander kiezen! (Het liefste en duurzaamste livre de chevet van allevier was tot voor kort Hoe oma almaar kleiner werd – maar dat ligt momenteel  helemaal onderaan de stapel, voor even platgelezen en -gekeken.)

Verwonderlijk toch dat mijn kleinzoontje van straks 6 de nieuwe Ludo Simons nieuwsgierig inkijkt, gewoon om te weten te komen hoeveel pagina’s dat Boek in Vlaanderen telt, en dat nog onthoudt ook. Dat is dus de diepe betekenis van de dikte van een boek. Dat je er echt niet naast kunt kijken. Maar of we dát verhaal volgende keer voorlezen? Ik denk het niet. Eerder de nieuwe @jjpollet.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.