momics – DIY-robotica voor kids (vanaf 7 jaar)! – zelfbouwpakket voor op school of de leuk

Student Willem Horsten van de TU/e, CEO Momics, ontwierp de momic: een simpele zelfbouwrobot die kinderen vertrouwd maakt met techniek. Bij Momics kun je twee zelfbouwpakketten bestellen, eentje met twee bruine en eentje met vier witte weerstanden. En maar solderen nu – volgens de handleidingen!

Welk gerelateerd nieuws zag ik net op de site van de TU: Koningin Máxima bezoekt WK Robocup in Eindhoven! Op 28 juni 2013 . Het WK RoboCup?

het wereldkampioenschap voor intelligente robots, in Eindhoven. RoboCup is gericht op het promoten van techniek en het versnellen van de ontwikkeling van betaalbare en betrouwbare robottechnologie voor de (vergrijzende) samenleving.

De Technische Universiteit Eindhoven is dit jaar gastheer voor de ruim 2500 deelnemers uit ongeveer 40 landen. (Meer lezen.)

Volgens de TU/e onderstreept de koningin met haar bezoek het belang van technologie en innovatie voor de samenleving, en levert ze een bijdrage aan de promotie van technologie richting o.a. scholieren. Ook onze koningin Paola stelt haar jaarlijkse Prijs voor het Onderwijs (voor basis- en secundair / voortgezet onderwijs) op geregelde tijdstippen in het teken van wetenschap en technologie: een sleutel voor onze toekomst. En kroonprins Filip en prinses Mathilde stelden een voorbeeld toen ze onlangs met hun kinderen Technopolis bezochten, het Vlaamse doe-centrum voor wetenschap en technologie in Mechelen.

Wat robots en andere machinerieën betreft: ze hebben me altijd al gefascineerd. (Zonnewagens voor cyborgsop afstand)

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.