van hoopvol naar muurvast naar afgesprongen #onderwijshervorming #vlareg

Vlak na elkaar op mijn home timeline: het grote belang van onderwijsvernieuwing ligt open in 2 tweets met 1 minuutje verschil.

Een hervorming van het secundair onderwijs moet en zal maar hoe en wanneer: de Vlaamse regering #vlareg heeft geen akkoord. De deadline die op 31 mei 2013 lag, is verstreken. Vanmorgen nog hoorde ik directeur-generaal VSKO Mieke Van Hecke op de radio verklaren: zou er geen akkoord komen over de plannen van minister Pascal Smet, dan begint het katholieke net zelf met een door zijn scholen en leraren breed gedragen hervorming, langzaam maar zeker. Die hervorming kan wel 10 jaar duren.

Terug naar Twitter. VRT-journaliste Goedele Devroy vat de hervorming kort en krachtig samen met:

beschotten, domeinscholen en brede eerste graden.

Onderwijs wil komaf maken met het watervalsysteem – van aso (algemeen) naar tso (technisch) naar bso (beroeps). De N-VA is bang voor nivellering en heeft een alternatief voorstel. De partij is ook tegen een verplichte invoering van de hervorming: scholen moeten op vrijwillige basis kunnen meegaan.

De ‘gematigde’ godfather van de hervorming Georges Monard blijft zijn concept verdedigen: de jongeren zullen een betere algemene basis krijgen (met alleszins meer techniek en technologie), en op 14 jaar beter een passend studiedomein kunnen kiezen waarin ze gemotiveerd(er) en geïnteresseerd(er) al hun talenten kunnen ontplooien en velerlei competenties opbouwen.

Update 2 juni 2013

Zie je wel: gisteravond in The Sausage Machine, vanmorgen (pas) in De Standaard! Eens te meer DS geklopt in snelheid. Yes. Check!

Gerelateerd in The Sausage Machine (Archive)

Wordt vervolgd.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op van hoopvol naar muurvast naar afgesprongen #onderwijshervorming #vlareg

  1. janien zegt:

    Raf Feys stuurde een uitvoerige reactie over onderwijs op 5 juni 2013 op de post #musical very Facebook. Thematisch gezien hoort ze ‘beter’ hier (?). Wellicht (?) is een en ander in het verkeerde vakje terechtgekomen, vandaar dat ik er even naar verwijs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.