een goodie bag met de nieuwe Ludo Simons! #SVHB2013

2 april26april 2013 247

De nieuwste boekengeschiedenis van Vlaanderen is uit! Uitgever Lannoo overhandigde het eerste exemplaar van Het boek in Vlaanderen sinds 1800 (639 papieren pagina’s) aan een bijzonder trotse en glunderende prof. em. dr. Ludo Simons in het Radisson Blu in Antwerpen op wereldboekendag 23 april 2013 tijdens het symposium De Staat van het Boek #SVHB2013. De congresgangers (Chris en ik were attending) kregen het gloednieuwe boek mee (wow, dat gladde stevige papier, die lekkere letters en foto’s, het doorwegen van kostbare kennis in de hand) in hun goodie bag – ik leen dit laatste woord van Leen van Dijck, voorzitter van het BoekenOverleg en directeur van het Letterenhuis, die het symposium vrolijk afsloot.

Altijd mooi meegenomen. Eerst wil ik opzoeken wat / of Ludo Simons schrijft over uitgeven in eigen beheer (DIY).

Op de foto met het letterverse boek van Ludo Simons staat toevallig ook de nieuwe Maja – mijn kleindochtertje L. had er pas nog mee gepuzzeld –  het bijtje met wereldfaam zoals het geredesignd uit de Vlaamse Studio 100 is opgestegen, opnieuw de wijde wereld tegemoet.

Wat Maja en de nieuwe Ludo Simons verder met elkaar te maken hebben? #SVHB2013! Hans Bourlon presenteerde er het succesverhaal van Studio100 dat ik al uit kranten en magazines kende maar dat vers geactualiseerd en live uit de mond van de succesrijke manager himself fantastisch klonk: dat heet dan geglobaliseerd ondernemen vanuit Vlaanderen. Hans Bourlon was trouwens van wal gestoken met een PROFICIAT aan Vlaanderen met de stijging van 7% van de boekenverkoop! Nederland doet momenteel slechter: de dalende boekenverkoop is te wijten aan de crisis. De Nederlander houdt de knip op de portemonnee, de Vlaming daarentegen … Dat heet dan cultuurverschil.

Een update

Op de blog van Henri-Floris Jespers lees ik een verslag van de feestelijke voorstelling van Ludo Simons’ boek in het Letterenhuis Antwerpen – alwaar veel schoon volk: zie ook de foto’s van de alomtegenwoordige Frank-Ivo Van Damme.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op een goodie bag met de nieuwe Ludo Simons! #SVHB2013

  1. Pingback: ‘als ik met pensioen ben, ga ik aan de slag’ – en ziehier Dutch: Biography of a Language (Roland Willemyns) | The Sausage Machine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.