Delfts blauw van Gerda Dendooven

gerda-dendoovenWieklopt

Bron: Peter Daenen, Spotted: Illustrated tiles by Gerda Dendooven, Pencils&Penselen.com, Fine illustration art from the Low Lands. Tegeltjes in Delfts blauw ontworpen voor Wie klopt daar? – prentenboek met Bart Moeyaert.

N.a.v. de literaire prijzen 2013 van Boek.be voor de mooiste Vlaamse kinder- en jeugdboeken, Boekenleeuw en Boekenwelpen, Boekenpauw en Boekenpluimen:

  • Bart Moeyaert won de Boekenleeuw met zijn sinterklaasverhaal Wie klopt daar? – geïllustreerd door Gerda Dendooven.
  • Gerda Dendooven won een Boekenwelp met haar oerverhaal Takkenkind.

Met de winnaarslijsten van de laatste jaren voor ogen, maak ik de bescheiden (!) bedenking wat een klein schrijversgebied Vlaanderen zo apart genomen toch is: zoveel keren dezelfde namen die voorkomen. Het is dan ook de crème de la crème die blijft verrassen met een kwaliteitsvolle productie, jaar na jaar. Heeft het met de jury te maken die haar lievelingen aan de borst blijft drukken – het zijn ook mijn ‘lievelingen’, daar niet van – Bart Moeyaert, Michael De Cock, Tom Schamp, Gerda Dendooven, Sabien Clement, allen door de wol gewassen. En wie is daar niet blij mee! Toch ben ik ook nieuwsgierig naar nieuwe namen. Waar blijven die? Is de tijd nog niet rijp voor hun werk of netwerken de ‘nieuwe’ schrijvers niet goed en blijven ze daardoor in de marge van het gevestigde circuit?

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.