mobiel leren en educatief multitasken (onderzoek)

mobielleren13

Bron: Mobiel leren gaat studenten goed af, Campuskrant KU Leuven, 27 februari 2013.

Mobiel leren wordt steeds belangrijker voor de jongeren van vandaag. Maar zijn ze ook goed in ‘educatief multitasken’? Pedagoge Joke Coens deed er onderzoek naar, Campuskrant interviewde haar:

“Een cognitieve taak succesvol combineren met een andere cognitieve taak – lezen en tv-kijken: dat lukt ons gewoon niet. Onlangs toonde een onderzoek bijvoorbeeld nog aan dat studeren terwijl Facebook aanstaat, enorm drukt op de leerprestaties.”

Maar leren combineren met simpele motorische taken lijkt dus al bij al makkelijk te gaan. “Dat wil zeggen: de léértaak – de focus van mijn onderzoek – lijdt er niet echt onder. Toch niet bij het vijzen, het wandelen of het joggen. Maar bij een volgende test bleek het uitvoeren van de motorische taak wel een probleem.”

De studenten moesten van Coens tegelijk een cursus Spaans beluisteren en autorijden in een rijsimulator. Het Spaans ging er alweer vrij vlot in, maar – geen klein detail – de meeste studenten crashten.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op mobiel leren en educatief multitasken (onderzoek)

  1. breieninpeking zegt:

    Ik heb een hele tijd een cursus Spaans in de auto afgespeeld en de auto is nog heel. Iets bestellen in het Spaans gaat ook nog wel 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.