wagenpark — reblogged from 1000 stappen

Reblogged from 1000 stappen-blog — Sofie Cerutti

Wagenpark

Het moment is aangebroken dat mijn wagenpark uitgebreid zou moeten worden met een auto. Die taxiritjes voortdurend, naar mijn werk, naar de bioscoop, naar de Pizzabakkers zijn wel leuk maar behoorlijk begrotelijk; met de scooter rijd ik eigenlijk alleen nog als ik op de plaats van bestemming niet hoef te lopen; mijn elektrische fiets heb ik weggegeven wegens niet meer te doen, de trein was al lang daarvoor onbereikbaar geworden, en als ik buiten Amsterdam moet zijn vraag ik een vriend of familielid me weg te brengen en weer op te halen. Dat gaat prima, en zo vaak komt het ook niet voor, maar ik zou het prettig vinden om zelf ergens spontaan heen te kunnen gaan, zonder dat ik het van te voren hoef af te spreken.

Bijna drie jaar geleden verbleef ik twee maanden in Leipzig met een geleende Smart. Dat was een (semi-)automaat en dat ging toen nog goed, maar nu durf ik het niet meer aan, een auto met pedalen – ook al zijn het er maar twee. Ik geloof dat de snelheid 

Verder lezen op de 1000 stappen-blog

Sofie Cerutti is geen onbekende in The Sausage Machine’s Archive: ze staat mee aan de wieg van de edublog. Haar interactieve sms-gedichtensite Precies160.nl inspireerde mijn klas 5 aso Nederlands (bovenbouw vwo) in 2006-2007 tot de poëziewedstrijd Gedicht verzonden die op zijn beurt aan de basis lag van de leerblog The Sausage Machine. Sofie Cerutti gaf glans en glorie aan ons klasproject als Gouden Jurylid in de dichtwedstrijd voor jongeren, samen met Yella Arnouts, Frank Vandenbroucke en Martijn Nicolaas.

Sofie Cerutti kreeg MS, ik volg al enkele jaren haar 1000 stappen-blog:

In deze blog schrijf ik berichten over leven op duizend stappen per dag – en verder over het weer en het leven in ruime zin, zoals dat gaat in een blog. Het zal zeker niet alleen over MS gaan. Het gaat over dealen en wheelen met een leven dat randvoorwaarden stelt – zoals iedereen dat op een of andere manier doet, in een leven dat altijd randvoorwaarden stelt. (Sofie Cerutti)

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.