KlasCement vanaf nu bij ministerie van Onderwijs en Vorming

       KC logo

De Vlaamse onderwijsportaalsite KlasCement maakt vanaf nu deel uit van het Agentschap voor OnderwijsOnderwijscommunicatie (onderdeel van het Ministerie van Onderwijs en Vorming). De gesprekken met de vzw eduCentrum en de beslissing van de Vlaamse regering  resulteerden eind 2012 in een juridisch akkoord hierover. Met deze integratie zal de uitwisseling van kennis en informatie tussen de verschillende scholen en leerkrachten in ons onderwijs verbeterd worden. […]

Hierdoor zal KlasCement niet langer een tijdelijk project zijn waarbij het ministerie elk jaar opnieuw moet oordelen of het nog langer subsidies ontvangt, maar krijgt het een permanent karakter. De overgang biedt ook op het vlak van efficiëntie en groei vele mogelijkheden. Het Agentschap voor Onderwijscommunicatie herbergt namelijk ook de redactie van Klasse, de Canon cultuurcel en zit al op het digitale niveau met portaalsites als www.ond.vlaanderen.be en www.klasse.be. De synergie tussen de verschillende diensten, moet middelen vrijmaken om nieuwe wegen met KlasCement te bewandelen. Zo zal er in het bijzonder reeds vanaf volgend schooljaar extra aandacht gaan naar de betere ondersteuning van het beroepsonderwijs en van het dossier mediawijsheid.

“Als pionier in Vlaanderen is deze overgang van tijdelijk en jaarlijks opzegbaar project naar een opname in het Agentschap voor Onderwijscommunicatie allereerst een erkenning van het werk dat we met een ploeg enthousiaste medewerkers hebben geleverd. Daarnaast is de factor zekerheid noodzakelijk om verder te groeien en nieuwe partnerschappen op te zetten.” zo stelt Hans De Four, van in 1998 bezieler en oprichter van KlasCement. “De ganse ploeg kijkt ook uit naar het samenwerken met de mensen van onder meer Klasse en Canon cultuurcel. Door het bundelen van krachten kunnen we – samen met alle leerkrachten – KlasCement in een ruimer tijdskader nog beter uitbouwen tot centrale portaalsite voor educatieve leermiddelen, een thema waarin we ook Europees een succesvolle en innoverende pionier zijn.”

Uit het persbericht op KlasCement gepubliceerd door Hans De Four, 5 januari 2013.

sausagelogoklein KlasCement was vanaf het prilste begin fuel voor The Sausage Machine:

written by KlasCement 25 days ago
Hello, where can I find more information about the project so we can publish something about it at KlasCement? It sounds great!
written by KlasCement 22 days ago
Meanwhile I see it’s already published at http://www.klascement.net. Nice! Thanks and good luck!
written by you 20 days ago
Hello KlasCement! I saw your comment today: I am very happy with it and I thank you very very much! I wish you and your KlasCement good luck! Meanwhile I sent you the blog and you already published it: thankx! Janien

2007-2013: Hello Hans De Four! I wish you and your KlasCement good luck! Keep up the good work!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.