all ye culturo people, let’s go urban in Antwerp (and the world)

Schrijfster, professor literatuur,  momenteel VUsionair in Amsterdam, en strijdbare Antwerpenaar Kristien Hemmerechts (die ik blijf bewonderen) mengt zich in de discussiehet getater over het De Coninckplein in Antwerpen. Culturo’s ‘huiveren’ voor Bart De Wever vat Knack.be haar standpunt samen. Haar stellingname, zoals weergegeven door Knack, spoort met die van Tom Lanoye in De Standaard: elk nieuwskanaal zijn gepikeerde bekende Vlaamse schrijver in een polariseringsframe toch. Dat moet volk trekken.

De schrijver, m/v van het woord, draait als geknipte mediafiguur al wel langer mee in het systeem. Waar haalt de literatuur anders haar zichtbaarheid dan in de spiegel van de media? In die media dreigt het cultuurdebat nochtans in polarisering te verwaaien. Oneliners voor of tegen de Vlaamse identiteit zorgen nu voor turbulente stromingen. So what. Zijn het niet de topics in de tekens van de tijd!

Of Antwerpen dan geen enkele culturo zou tellen die met zijn nieuwe burgemeester scheep wil gaan in 2013? ’t Stad moet toch breder en dieper denken dan wat de media opblaast.

Tot nu heb ik slechts één positieve stem in het lawaai horen opklinken – in een onooglijk berichtje ergens diep in een populaire papieren krant: die van Sihame El Kaouakibi, de bekende directeur van Let’s Go Urban, momenteel werkstudent in de master onderwijskunde aan de VUB. Zij heeft zich al van de steun van haar nieuwe burgemeester verzekerd: open en hoopvol vooruitkijkend, een wervelende toekomst vanuit Antwerpen tegemoet, vol jonge kracht van urban art, met diversiteit hoog in het Vlaamse vaandel.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.