een exemplaar speciaal voor Hare Majesteit – schooljaar na schooljaar #SKP20

Just a perfect day in het leven van een leraar Nederlands: Rika Franssen heeft net een exemplaar van het boek dat haar klas vorig schooljaar schreef aan H. M. Koningin Paola geschonken. Nederlands leren door samen een boek te schrijven, dat kan. Met haar project Creatief schrijven werd Rika in 2004 eerste laureaat van de Koningin Paolaprijs voor het Onderwijs. En ja, jaar na jaar nodigt de koningin ook de oud-laureaten uit op de uitreiking van haar onderwijsprijs. Zo komt het dat Rika Franssen haar eerstejaars secundair bij het begin van het nieuwe schooljaar 2012-2013 weer zal kunnen vertellen dat het boek dat ze zullen schrijven ook een heel bijzondere lezer krijgt, de koningin.  

Rika en Chris, my sister(s) in literature.

Over de prijsuitreiking 2012 blogde Bart Verswijvel, eerste laureaat 2010:

This very stylish and classy ceremony expresses huge respect of the Court and the highest authorities of our country for the daily work of teachers in the classroom. It also expresses  huge respect for the pupils, for the future of Belgium.

Also present were the Ministers of Education of the Flemish, French and German speaking communities. There was a mix of languages when the projects were presented, but all the people present shared the passion for education. They were all proud to be part of their school. (Ik accentueerde in vetjes.)

Koningin Paola geflankeerd door haar secretaris (links) en baron Bernard de Traux de Wardin, voorzitter van de raad van bestuur van de SKP.

Vincent Coppieters, secretaris-generaal van de SKP, Bart Verswijvel en Chris De Commer (half uit beeld, sorry, Chris).

Wat een eer voor de laureaten en hun leerlingen, én de oud-laureaten om telkens een uitnodiging van de koningin te ontvangen – ook voor speciale plechtigheden zoals de viering van 10 jaar Koningin Paolaprijs voor het Onderwijs met als ‘extraatje’ de royal lunch met Hare Majesteit in haar kasteel, of het Forum 2002:

 

Siegfried Bracke en ik, beiden in een vorig leven. Foto JB van een foto van SKP, Forum 2002.

Heel binnenkort is het weer feest op het koninklijk domein te Laken: dan vieren de koning en de koningin de 20e verjaardag van de Stichting Koningin Paola #SKP20 met een Tuinfeest met vele genodigden, onder wie leraren en leerlingen. Kroonprins Filip en prinses Mathilde, prinses Astrid en prins Lorenz, en prins Laurent en prinses Claire zullen ook ‘van de partij’ zijn. Ongetwijfeld moments de gloire voor #SKP20, en  … what a feeling, voor de leraar (of lerarengroep) die uit zijn klas gekomen is, die dat zelf gedaan of gedurfd heeft, of voorgedragen werd met een recent en multipliceerbaar didactisch-pedagogisch innovatief project of creatief scenario (geef toe, een m/v met weinig of geen ‘status’, of zichtbaarheid in de (oude) media), en die op de rode loper, of noem het ‘in het zonnetje’ gezet wordt door de belgian royals en de high society – #onderwijs met glans (glamour? 😉 ),

met een ‘gouden’ kroontje, met iets van een sprookje, iets magisch dat vleugels geeft …

Isabelle Ancion, adjunct-secretaris-generaal van de SKP, en goochelaar-illusionist Daniel Adrian.

Een leerling met haar bekroonde meester Bram Faems en Isabelle Ancion, adjunct-secretaris-generaal van de SKP.

… Zullen we onze glazen schoentjes aantrekken, Rika en Chris? En @BramFaems: ook een leraar leeft (op) van aanmoediging, complimenten … en een prijs van de koningin, toch. Mag het, dames en heren bloglezers van overal? Je moet geen royalist zijn om te begrijpen wat ik bedoel. 

Foto’s JB: 13 juni 2012 in de Wintertuin van het Kasteel van Laken na de uitreiking door H. M. van de Koningin Paolaprijzen voor het Onderwijs (basisonderwijs). Op de foto bovenaan tussen de koningin en Rika Franssen iets meer in de achtergrond: twee oud-laureaten van de Duitstalige Gemeenschap van wie ik jammer genoeg de namen niet ken.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op een exemplaar speciaal voor Hare Majesteit – schooljaar na schooljaar #SKP20

  1. Pingback: van ping en pong op p-dag | The Sausage Machine

  2. Pingback: een evenwichtsoefening van onze kleine prinses en van de kroonprins #omablogt #royalty | The Sausage Machine

  3. Pingback: Limburg boven – Koningin Paolaprijs voor het Onderwijs 2014 | The Sausage Machine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.