schrijvers in levenden lijve

Vandaag verscheen op de blog van Henri-Floris Jespers een foto van Bart Van Loo aan zijn werktafel in Antwerpen: Bert Bevers fotografeerde mijn ex-collega voor De tafel van 1, zijn nieuwe fotoreeks (zie screenshot) die hij als volgt introduceert: 

Het streven van De tafel van 1 is er op gericht alle auteurs (dichters, jeugdboekenschrijvers, prozaïsten, toneelauteurs en wat dies meer zij) in de gemeente Antwerpen vast te leggen aan hun schrijftafel. Om praktische redenen beperk ik mij tot de geméénte Antwerpen, waardoor bijvoorbeeld nabije schrijfsters als Renée Van Hekken (die in Schoten woont) en Hilde Keteleer (Mortsel) afvallen. En natúúrlijk is Tony Rombouts ontegenzeglijk een Antwerps auteur, maar helaas: hij zal moeten aanschuiven aan een Edegemse versie van De tafel van 1. Want als ik hem daar ga fotograferen, wat voor excuus heb ik dan nog om niet naar Frankrijk af te reizen waar de evenzo Antwerpse auteurs Bobb Bern en Patrick Conrad hun domicilie hebben?

Bert Bevers in de inleidende blogpost over zijn Tafel van 1.

De foto’s verschijnen telkens gecrosspost bij Henri-Floris Jespers en op de fotoblog De tafel van 1

Schrijvers/kunstenaars in hun werkkamer of atelier, het is een beproefd recept maar dat doet niets af aan het lopende ‘fotografische dagboek’ van Bert Bevers dat ik met veel plezier heb ingekeken. Een aantal van die personality’s heb ik in levenden lijve ontmoet – ik wil ze even oplijsten, niet om mijn profiel te pimpen, gewoon om ze ‘vast te leggen’ in mijn herinneringen, zoals Bert Bevers de schrijvers ‘vastlegt’ in foto’s: 

de fotograaf himself
Walter Soethoudt
André Sollie
Kurt Van Eeghem
Diane Broeckhoven
Roger Nupie
Vitalski
Lucienne Stassaert
Fernand Auwera

en Bart Van Loo. BTW, zou dat zijn gouden plaat niet zijn die daar rechtsboven op de foto aan de muur prijkt?

Vaste waarden – met hoed – in de literaire scene van Antwerpen Renée Van Hekken en Tony Rombouts zijn dus ‘verontschuldigd’ voor afwezigheid. Wie zou verder nog in De tafel komen? Kristien Hemmerechts? Peter Holvoet-Hanssen, Noëlla Elpers – of is hun Kapersnest al verhuisd naar Oostende? En Joke van Leeuwen? Henri-Floris Jespers?

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op schrijvers in levenden lijve

  1. mylady Janien, een goéde zomerwind in de zeilen, keep the good work goin’! Het Kapersnest verhuist pas volgende zomer (2013), niet i n Oostende maar wel zeewaarts, bestemming nog onbekend (zo is het leven)! warme zomergroet; surftip: http://www.facebook.com/noellaelpers met Noëlla’s allermooiste: ‘Malou van de mussen’ (+13, ook volw.) – 4/8 treden we om het uur op in het Rockoxhuis nav Nacht vd Musea – arrividerci

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.