blotebenendag rokjesfeminisme

Laat het je benen toch vertellen: niemand is perfect. Cellulitis. Blauwe aders. Benen als melkflessen. Stekkebenen. En meer: dikke billen, lelijke knieën, gezwollen enkels. Junimaand is vanouds rozenmaand, vanaf vandaag ook rokjesmaand. Ook goed voor JBC en Essentiel, ,of King Louie aan de blotebenenblogbanner te zien. Zitten ze met een rokjesoverstock misschien? Het is dus maar hoe je die rokjes bekijkt. Gaat het niet om agendasetting? Of is dit nu framing? Ik moest het verschil tussen beide nog maar eens checken vooraleer ik het foute woord gebruik. Neem nu de Koppenreportage van gisteravond: rokjes stonden daar helemaal niet in een positief daglicht. Het was het seksuele-intimidatie-door-vreemdelingen-frame dat aan de reacties te zien zijn effect niet gemist had. 

Presentatrice Eva Daeleman* stond vanmorgen model voor ochtendanker Lisbeth Imbo op de Vlaamse Radio 1: in een rokje Blotebenendag op te starten. Lisbeth stond wat huiverachtig: bang van kiekenvlees nu de zomerse lente het wat laat afweten. Of wilde ze zich niet outen als rokjesfeministe?

Onder de BV-rokjespromotoren valt de geëngageerde schrijfster Anne Provoost op, tussen twee heren. Op haar cleane homepage niks geen 1 juni 2012-blotebenencampagnestart of enig vrolijkgerokts of zegmaar enige uiting van feministische barricadendrang. Moet haar figuur de touch of serious niet helpen versterken?  

Vestimentair nieuws: altijd goed, dat moet ook Pedro De Bruyckere hebben gedacht toen hij vanmorgenvroeg het veelbesproken trojan t-shirt van Exit toonde. Of het nu de accessoires zijn die zo mooi kleuren bij de oranje rokjes en jurkjes van Nederland, of  de hogesplitjurken op de rode loper in Cannes 2012, het is maar de vraag wat we meer of minder zullen aantrekken. Of hoe onze kleren ons na een wasbeurt zullen verrassen met – neem een boodschap van vrede. Kleren die ons verrassen met een boodschap van vrede? Voor een antwoord op deze laatste vraag: ga terug naar het begin van deze alinea en klik op de link naar pedagoog Pedro’s blog.

Prettiggerokt. In ’t lang, in ’t kort. Body love for your mind’s sake. Complexloos wil het heten. Een light campagne, niet enkel voor antibroekenmeiden. Compleet met blotebeneninstructieblog, polls, Facebookpagina, vul aan. Ook rokjes kunnen verbinden, toch. Of zeg ik beter: rokjes kunnen ook verbinden, toch?

Scoren op de vrouwelijkheidscurve? Een rokjesboek winnen? U vraagt, de nieuwe feministen doen de rokjes draaien.

@evadaeleman 22. wittekop. shoes. radio. sugar. music. tv. sunshine. fashion. sushi.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s