opnieuw mediastorm over Vlaanderen – ophefmakend boekennieuws

Dit is me het landje wel. Turbulenties. De ene mediastorm is nog maar geluwd of een nieuwe is opgestoken. Media moet doet de wereld en de hoofden draaien. De vierde macht in ’t kwadraat. Ha. En hoe! Hoezo? Kijk: breaking news over een boek op Knack, of beter over de schrijvers van een boek, of beter over de slappe (vierde) ‘macht’ van VRT. Dictaat van die andere machthebber(s), de politieke elite? Op last van nattevingerwerk van de VRT-journalisten-schrijvers? Of van een schromelijk gebrek aan Fingerspitzengefühl? Op last van H.M.’s reputatieverlies, of erger nog ontmaskering? Op last van ‘slechte’ onderzoeksjournalistiek? Op last van een schrijnend geval van rechttoe rechtaan, voor-de-raap-informatiegaring? Waar hebben we dat liedje nog gehoord? POW-toestanden (De culturele revolutie van vandaag is een mediarevolutie) in Vlaanderen? Onmogelijk? In de verte hoorde ik de stem van Rik Van Cauwelaert (Knack) echoën: zijn twijfels aan de geloofwaardigheid van de SP.A. Heb het voor de gelegenheid nog even terug opgezocht om te kunnen linken …

De (roodg)loeiende koppen liegen er niet om: ophefmakend boekennieuws, alleszins. Rollende koppen! Het gevaar van een boek? Het belang van een boek? De (zgn.) (al)macht van de media? Persen en tweets draaien hot, alleszins: rode politicus in de branding (verbrand?), middenin de mediastorm. De elite voor de zoveelste keer gecompromitteerd – Knack had ze onlangs op de voorpagina … De twee kanten van de medaille: (media)(macht)hebberigheid van de belaagde en van de klokkenluiders? Wat zullen de effecten zijn op hun publiek? Moraal van dit nieuwe oud verhaal over (politieke) communicatie? Een verhaal over moraal of over macht? Het woord als wapen. Iemand plaatst de vele vraagtekens. Wat valt er anders te doen? Trending topic. Following.

Wel een mooie boektitel, toch: De Keizer van Oostende. Oostende, de Koningin der Badsteden! Hoe zou het weer daar zijn aan de kust?

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.