mediastormpje #BDW

Update vertwittering ring ring ting ting #BDW, the day after

Ha, hoorde ik bij het ontwaken toch BV Lisbeth Imbo niet, notoir nieuwsanker van de Vlaamse Radio 1 en gerekend tot het Vlaamse kruim van decisionmakers op Twitter: in de intro van haar interview met Noël Slangen, aangetrokken als communicatie- en ervaringsdeskundige, liet @lisimbo warempel mijn avondwoordje mediastormpje (zie vorige post) vallen. Twijfel aan de geloofwaardigheid van de media? Mij niet gezien. Ik hoor immers wat ik wil horen. Juist, dat laatste heb ik van @NoelSlangen.

En toch niet, die media-aanval/uitval van #BDW is niet te complex voor zijn publiek, de massa, de m/v in de straat, de mensen, toch. (De woorden te complex en zijn publiek komen uit een tweet die ik niet snel genoeg terugvindt, vandaar het ontbreken van een link.) Wat is waar, wat gelogen, wat vertekend, wat uitvergroot, wat overdreven, wat is sensatie, wat uit de context en de situatie gerukt, wat is roddel, wat een grap: zijn dat geen vragen van alle mensen en alle tijden? Zo moeilijk kan die vraag dus toch niet zijn. Of net wel. Het antwoord is ook niet altijd gemakkelijk. Zullen we daar een boompje of als er tijd is misschien wel een discussie over opzetten? Het is alleszins een boeiend mediadebat. Helemaal eens, @sthbracke.

Stof voor discussie? Laten we beginnen bij een begin: de Thorbeckelezing van Bart De Wever, Leiden, 24 april 2012: De media als gevaar voor de democratie. (Meteen een ‘rechtzetting’ @fthevissen m.b.t. plaats en datum van de lezing #BDW.)

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op mediastormpje #BDW

  1. Pingback: opnieuw mediastorm opgestoken in Vlaanderen – ophefmakend boekennieuws | The Sausage Machine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.