Ruikt alles al naar chocola op je iPad – en in je klas?

FW: Willy Weijdema, Nieuwsbrief januari 2012 – Community Nederlands Digischool.Kennisnet.nl

De actie van Digischool en Kennisnet om het delen van leermateriaal te belonen met een waardebon van bol.com wordt verlengd!

Wie voor 1 maart lesmateriaal voor Nederlands in de Leermiddelendatabase zet, waarbij de mobiele telefoon gebruikt moet worden, maakt kans op een cadeaubon.

In de nieuwsbrief van januari 2012:  http://digischool.kennisnet.nl/community_ne/nieuwsbrief_januari_2012 schreef ik een stukje over Book Apps. Daarin heb ik naar ervaringen gevraagd: Wie zegt er al in de les: “En nu allemaal je telefoon aanzetten! (in plaats van uitzetten)?” Tot dusver heb ik geen reacties gekregen, maar er zijn vast wel communityleden die aan het experimenteren zijn, of zich nu uitgedaagd voelen om dat te gaan doen.

Er komen steeds meer Apps. In de nieuwsbrief noem ik er een paar: Alles ruikt naar chocola, Woordenboekapp, Wordfeud en de leestip-app van ThiemeMeulenhoff bij de methode Laagland. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden.

Stuur je materiaal in! Ik ben heel benieuwd …

Willy Weijdema in haar nieuwsbrief van januari 2012 – Community Nederlands van Digischool.Kennisnet.nl.

… Is deze oproep van communitymanager Willy Weijdema geen treffend voorbeeld voor het feit dat we op weg zijn naar een paradigmashift binnen onderwijs? Ook binnen het voortgezet / secundair onderwijs? Zie als belangrijkste technologische trends van 2012 – op de korte termijn, zoals gepost door Wilfred Rubens: het toenemende gebruik van mobiele apps en tabletpc’s.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s