de nullen vermorzelen mijn moreel als de wi… (Benno Barnard over Jeroen Meus)

Met deze dagverse tweet van @Jerremeus wil ik gretig reageren op Poëzie en grijze garnalen, Benno Barnard as read on JJ Pollet’s Arts & Literature. Barnards pruttelpotje over de Boekenbeurs 2011 kon ik niet ongedekt laten. Als ze aan poëzie, grijze garnalen, kookboeken en Jeroen Meus

raken,

raken ze aan de ambachtelijke zelfworster in deze blog die niet voor niets The Sausage Machine heet. U leest het. Vandaag zou ik zo graag een peertje stoven, Anne-Marie, Marie-Katrien.  

Terzijde. Opiniemaker Benno Barnard weet als geen ander zijn smart topics te cultiveren. Of het einde van het Standaardnederlands in Vlaanderen, of de boekenverkoop die de smaak van de straat het volk weerspiegelt. Wat zou je anders met die koeikes doen, beste Knackworst Knackblogger? Melken, melken, Anne-Marie, Marie-Katrien. Dat levert gegarandeerd zo hier en daar een hyperlinkje op.

Wat Barnards verdere dagboeknotities betreft:

  • ha, er is ook nog de categorie onderwijs die de cultuurverheffer in hem aanspreekt met de light topic verplichte boekenlijst – ook altijd goed als mediavulling, today & yesterday. Van het welles-nietes van leeslijsten en de creatieve (ik citeer de VRT)vondsten van de leraar op dat vlak heb ik ondertussen wel de buik vol. De slimme VRT wist dit varkentje inderdaad heel recent (7 november 2011 – de boekenbeurstijd weetjewel) nog maar eens te wassen. Mijn besluit: het is nu of nooit. Gedaan met die oude koek of koe. Gedaan met herkauwen. Met deze ultieme oprisping is dit koetje alhier voor eens en altijd uitgemolken. Écht wèl. Hoor ik daarginds geen hoerageloei opkomen?
  • De verkwijning van het Standaardnederlands? Blijft voorlopig met vijf koksmutsen stip staan in de categorie spek naar mijnen bek. 

Over spek gesproken: een eeuwige smaakmaker, nietwaar Jeroen? Voor een antwoord op deze hamvraag hebben we geen schoolmeester nodig toch. BTW, om even op onze beginsituatie terug te komen (zie de posttitel boven): hoeveel nullen zou het nieuwe grote mooie televisieschoolmeestertje gisteravond #manoverwoord hebben ‘gescoord’? Heb hem stilletjes het zwijgen opgelegd (om niet agressief te klinken met ‘overboord … ‘): geen ogen op de soep, geen druppel room in de saus, geen snuifje zuur, geen toetsje kleur. Uitgekookte kost. Plakwerk. Het lag er vingerdik op, dat cultuurverheffend infotainmentglazuur. Mierzoet. Smaakbenemend. Ach. Geen betere spraakmaker dan Jeroen Meus. Dagelijkse kost om van te snoepen! Aan tafel!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.