Er verscheen een grote glimlach op mijn gezicht. (Daan van der Valk over de AKO Literatuurprijs 2011) #inktaap2013

Als je/ge/u al zou(dt) denken dat romans, poëzie niet meer van deze tijd waren, jij/gij/u Ontletterde! Zit de roman niet in de genen!? Een tekst+foto-citaat over de uitreiking van de AKO Literatuurprijs 2011:

[…] voor mij was het ook een complete verrassing toen de naam van Marente de Moor werd uitgesproken.

Marente de Moor – foto Daan van der Valk als op Tzum.info.

Zo zie je maar weer. De jury laat zich niet leiden door verkoopmotieven, ziektes et cetera. En zo moet het ook gaan! Voldaan van een mooie avond maar enigszins ook wel een beetje teleurgesteld omdat een stadsgenoot niet had gewonnen, verliet ik om twaalf uur het Scheepvaartmuseum. De volgende dag verkocht ik als eerste boek Bonita Avenue. Er verscheen een grote glimlach op mijn gezicht.

Aldus Daan van der Valk op Tzum.info in zijn reportage (tekst en foto’s) van de uitreiking van de AKO Literatuurprijs 2011 aan Marente de Moor (dochter van) voor haar roman De Nederlandse maagd. Dat belooft voor De Inktaap in 2013 – als-t-ie dan tenminste nog in hetzelfde jasje van altijd zou steken! (In herinnering: in 2010 won David Van Reybrouck de AKO met het geschiedenisboek Congo. En of de Inktaapjury 2012 dat geweten zal hebben!)

Begrijpe wie begrijpen kan … reageerde ook de Papieren Man op de overwinning van Marente de Moor. Zo dochter zo moeder, vraag ik me af, denkend aan De Inktaap 2012 met De schilder en het meisje: zou dat wat kunnen worden, dat doorzichtige maak-werk van een roman? In de wandelgangen van de Inktaapjury heb ik saai al horen vallen.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.