teleurgang van een debat over de teleurgang van het Nederlands

Sinds vanmorgen is op deBuren.eu het door Benno Barnard heropende debat over de teleurgang van het Nederlands in Vlaanderen uit de lucht. Barnards column met de lijst van reacties is verwijderd. deBuren publiceerde een Motie van treurnis.

Open debatteren op het internet, dat heeft zo zijn consequenties. Constructief of provocatief, van helder nuancerend en argumenterend over kort impulsief tot schofferend: mag het? Het kan niet. ‘Stoorreageerders’ begonnen het forum van de hoogculturele website te besmeuren met woordverhaspelend gelettertetter. Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is maar het liedje moet wel proper blijven. Jammer toch, ik zie een gedroomde mooie kluif taalbeschouwing en meer voor mijn neus weggekaapt door de gevestigde orde! Totaal ontnuchterd blijf ik achter …

Update, 2 november 2011: Benno trekt zich terug op zijn landgoed. Het landgoed waar de beroemde Nederlander zijn standaardtaal wel zeer hoog in het vaandel voert. Elleboog [ik citeer Benno B.) Kevin A. in A. aan de UA zal wàt in zijn vuist(je) lachen, en wij mét hem, om de manke usurpator die door Benno belaagd werd. Kon het ook anders dat Benno na deBuren ook Knack nog wat zoete broodjes probeert te bakken met gekijf op neerlandicus Kevin Absillis? Haha. Van uitmelken gesproken. De bladen moeten toch vol geraken! Zal ik er toch nog maar een staartje aan breien, moet Benno hebben gedacht, die woensdag, daar op zijn landgoed waar dus geen onkruid bloeit, nu deBuren hem met zijn column-in-je-reinste-Nederlands buitengesloten hebben. Moet je het ijzer immers niet smeden als het hot is, moet Benno hebben gedacht. Her en der kunnen ook gevestigdezonevreemde blogs er zich trouwens ook nog een beetje aan warmen, vooral nu de dagen korter en koeler worden.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op teleurgang van een debat over de teleurgang van het Nederlands

  1. Pingback: Barnard-debat loopt uit de hand – deBuren wist alle sporen « JJ Pollet

  2. Pingback: Hallo, Kevin, hallo «

  3. Pingback: de nullen vermorzelen mijn moreel als de wi… (Benno Barnard over Jeroen Meus) | The Sausage Machine

  4. Pingback: The Sausage Machine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.