branding beauty: een fresco 3.0 (met een afdwaling naar de Facebookpoëzie van David Van Reybrouck #inktaap2012)

Visions of Beauties.* Of hoe cosmeticamerk Lancôme u en mij nowadays aanspreekt en bewerkt: digitaal, 3.0 in een hechte verknoping van brand content, cocreatie en user generated content via Twitter, Facebook, Google+, Flickr en YouTube. Kan marketing (nog) anders? Connected en veel meer: alle actoren participerend één rond en voor het merk. Mooi toch, die zich ontvouwende en wisselende digitale mozaïeken, die kaleidoscoop van schoonheid, getagd in vrouwelijkheid, levendigheid, kleur, liefde, emotie.

Van Lancôme naar DVR, een afdwaling
Met Facebookpoëzie ging David Van Reybrouck (DVR), met het magistrale Congo genomineerd voor De Inktaap 2012, onlangs ook de toer op van cocreatie: u en ik konden immers participeren in de making of van zijn gedichten. Maar dat heette nog 2.0. Dat ging niet hier en nu, niet in real time, zoals dat bij the digital piece of art van Lancôme het geval is. 

Taalkunstenaar David Van Reybrouck had uw en mijn poëtische suggesties op Facebook danig bewerkt zodat hij ze onder eigen naam en in eigen persoon op het podium van het Felix Poetry Festival aan de man (en vrouw) kon brengen. De nieuwe dichterlijke vrijheid, toch. Net echt. Of hoe de dichter zijn poëzie vernieuwt door de m/v in de straat rechtstreeks aan te spreken en te bewerken. Via Facebook. Zo verzekert hij zijn poëzie van publiek. Mooi meegenomen. Ik zie dit laatste aan twee kanten snijden: voor de dichter én voor het publiek dat ‘mededichter’ werd.

* Met dank @dpillaert voor de link.

Update bij Lancôme 3.0: Marketing 3.0: Verbeter de wereld, koop mijn product.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op branding beauty: een fresco 3.0 (met een afdwaling naar de Facebookpoëzie van David Van Reybrouck #inktaap2012)

  1. Pingback: Zwirbler | The Sausage Machine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.