Yves Petry en de koningsfazant: een teken!

 Tuk op literaire prijzen ben ik heel benieuwd naar de winnaar van de Libris Literatuur Prijs. Voor mijn part is dat Yves Petry met zijn Maagd Marino, zo very special: het spel van literatuur met de werkelijkheid ten top gedreven.

 Zie ik nu pas dat ik aan twee prijsvragen van Libris had kunnen deelnemen. Gemiste kans! Ooit won ik met een goede voorspelling het hele boekenpakket nominaties toen de Generale Bank Literatuurprijs zo’n wedstrijdje voorspellen uitschreef: een blik in mijn boekenkast en ff googelen brengt me bij 1997. Of ik het nog kan, voorspellen, weet ik morgen. 

Yves Petry zelf zag ook al overal tekenen. Hij klinkt gereserveerd maar toch heel gelukkig in een recent interview in Campuskrant van de alumni K.U.Leuven, alsof hij het blije nieuws van zijn prijs al vernomen had.

“Het werkt verlammend, zo’n nominatie,” bevestigt Yves Petry. “Er gaat nogal wat tijd over tussen de nominatie en de prijsuitreiking, en dat is niet echt bevorderlijk voor het schrijven. Ik begin ook overal tekenen te zien. Onlangs fietste ik door het Meerdaalwoud, en plots werd ik achtervolgd door een koningsfazant. Dat is geen vogel die je alle dagen ziet, laat staan dat je erdoor wordt achtervolgd, dat moest wel een teken zijn.” (lacht) (Campuskrant K.U.Leuven)

Ik #durftedenken dat Yves Petry morgen met een licht hart het Amstel Hotel in Amsterdam binnenstapt voor het galadiner met de prijsuitreiking. Misschien kijk ik wel naar Nieuwsuur op Nederland 3.  

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Yves Petry en de koningsfazant: een teken!

  1. Ik ga ook zeker kijken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.