dax love sweet 16

Friends. Meer nog: brotherhood. Ze kenden elkaar al van toen ze kleuters waren: onafscheidelijke vrienden, de jongemannen die aanbelden om te vragen of ze de auto geen wasbeurt mochten geven – voor een zacht vakantiewerkprijsje. Ze waren in de buurt op zoek gegaan naar auto’s die er ‘goed vuil’ uitzagen, en zo waren ze ook bij mij terecht gekomen. Beiden net 16 geworden, mochten van hun ouders de langbegeerde dax (!!), waren aan de carwash om de kosten voor het rijbewijs te kunnen dekken. Wel al n paar keer gebuisd, maar het vooruitzicht van de dax … Gelukkig waren hun ouders akkoord gegaan, ze kenden immers vrienden die geen dax mochten van hun ouders. Zij hadden geluk. Het liep goed, al vijf wagens hadden ze er op zitten. Turtle wax, da’s mn favoriete handwashmerk, hier, proberen jullie die eens, glans komt als vanzelf zonder veel moeite.

De zomerse lentezon brandde op het zwarte koetswerk, nu niet bepaald het ideale moment voor een poetsbeurt. Het was de grote liefde van mn kleinzoontjes voor auto’s en motoren die me geen moment had doen twijfelen. Een dax, oma, kijk oma, n yamaha, n bmw, n suzuki, en dáár n kawasaki, n harley davidson, n vespa, n ducati!

Het zacht brommende geluid van zo’n hippe dax, dat herken ik van ver. Dax love. Ik heb maar even niet aan de gevaren op de weg gedacht. Sweet 16, joh. Veel geluk, mannen!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op dax love sweet 16

  1. Een Babylonische spraakverwarring. Ik heb deze post gelezen en in vertwijfeling moeten constateren dat ik geen idee had, waar het over ging. Lekker googlen, dus en toen werd het duidelijk: Een Dax is een brommer/scooter.
    Ik heb vandaag iets nieuws geleerd 🙂
    Leuke jongens en leuke kleinzoons, die kleinzoon van mij is ook autogek, mijn autootje vindt hij maar niets, maar de grote auto van opa, dat is er pas één.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.